avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate Olivia07

Activitate Olivia07

Avokitten a scris:

interesati-va daca tatal dvs mai lucreaza acolo. indiferent de cum plateste firma, tatal dvs trebuie sa achite la timp pensia alimentara. ar trebui sa discutati cu tatal dvs

Tata inca lucreaza acolo. Firma ii retine din salariu suma datorata mie. Deci nu ar trebui sa fie ea trasa la raspundere in vreun fel pentru ca nu imi primesc eu banii?
Buna seara!

Lunar, angajatorul tatalui meu face poprire pe salariul sau si imi trimite in contul personal suma stabilita de instant ca pensie alimentara. Nu am intampinat probleme pana acum aproximativ un an, cand cei de la firma unde lucreaza tata au inceput sa nu mai respecte termenele de virare. Am luat legatura cu ei de cateva ori, iar raspunsul lor era ca nu au suficiente fonduri. Totusi, luna urmatoare trimiteau suma aferenta lunii respective, dar si cea restanta. La sfarsitul lunii februarie a acestui an se implinisera 3 luni de cand nu imi mai primisem baniii, timp in care eu am mai incercat sa ii contactez, dar fara rezultat. Afland ca, daca nu isi respecta obligatia de a-mi trimite pensia alimentara timp de 3 luni, ii pot actiona in instant, am crezut ca e de cuviinta sa ii informez printr-un fax official ca, daca nu fac ceva sa remedieze situatia, o sa apelez la justitie. In saptamana respectiva am primit un sfert din suma datorata (luna in curs si 3 luni restante). De atunci nu am mai primit niciun ban. Nici restul de datorie, nici ceea ce ar fi trebuit sa primesc luna aceasta (adica la sfarsitul lunii martie).
Ce credeti ca as putea face in aceasta situatie? Suma datorata nu este mare, dar eu am cu adevarat nevoie de acesti bani pentru a acoperi o parte din cheltuielile de studiu.

Am uitat sa mentionez ca sunt studenta, si le-am dat inca din anul I (eu fiind acum anul III) adeverinta de la facultate care sa ateste ca imi continui studiile.

Multumesc anticipat! :)