avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate ani55

Activitate ani55

Multe multumiri pentru raspuns, sa clarific as vrea totusi daca stagiul de cotizare din Austria se ia in considerarare si se cumuleaza cu cel din Romania pentru obzinerea stagiului complet de cotizare prev azut de lege in Romania. Mai este posibil un Raspuns?
Subiect: Pensie de invaliditate nerevizuibila (comunitara)
apelez la dvs. si sper din toata inima sa primesc un raspuns.
Datele mele:
Gen:F
Virsta : 59 ani
Data nasterii:22.02.1955
Stagiul de cotizare: 35 ani 6 luni ( cumulate stagiile de cotizare in Romania (14 ani + 21 ani in Austria)
Date din Decizia de acordare unor drepturi de pensie comunitara din 28.05.2013
Pensie invaliditate Gr.II (acordata din data de 21.12 2012)
- Stagiul complet de cotizare prevazut de lege in cazul solicitantului: 30 ani
- Data emiterii deciziei medicale : 21.05.2013
- Virsta la data emiterii deciziei medicale 58 ani, 2 luni, 29 zile
- Stagiul potenzial acordat 2 ani, 2 luni si 1 zile
Mentionez ca cererea de pensie a fost depusa la institutia de Pensii din Austria care a facut mai departe demersurile in Romania.
Va rog mult sa ma lamuriti daca aceasta Decizie este pentru pensie nerevizuibila luind in consideratie Stagiul total de cotizare si virsta menzionate in Decizie. In caz ca nu este va rog sa-mi spuneti daca eu (beneficiarul) trebuie sa solicit nerevizuirea prin virsta si cum procedez.
De la Casa teritoriala de Pensii (numai din Romania) am primit o scrisoare in care mi se comunica sa transmit Casei teritoriale competente (cine este aceasta?) ultimele documente medicale despre evolutia bolii si starea actuala in scopul revizuirii medicale stabilite pentru Mai 2014.
Mii de multumii pentru raspunsul dvs. si mult succes in cariera dvs.