Am de gand sa trimit o notificare dar nu stiu care este modalitatea. Sa inteleg ca trebuie sa aflu din dosar adresa inculpatului si sa-i trimit o scrisoare recomandata sau ceva de genul asta? Sper sa nu agasez cu astfel de intrebari dar am experienta 0 in acest domeniu.
Multumesc pentru raspuns.
Ma gandeam daca exista o varianta de a-l obliga sa plateasca fara a apela la executor. Avand in vedere ca in sentinta scrie "suspendă condiţionat executarea pedepsei de 2 ani pe o perioadă de 4 ani, termen de încercare stabilit potrivit art.82 Cod penal.În baza art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare indicat mai sus.În baza art. 359 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 şi art. 84 C.pen. privind revocarea suspendării condiţionate în cazul săvârşirii unei alte infracţiuni în termenul de încercare stabilit de instanţă sau al neîndeplinirii obligaţiilor civile din prezenta hotărâre până la expirarea acestui termen".
Din ce inteleg in cazul in care nu plateste ar putea sa-i fie revocata suspendarea executarii pedepsei?
Acum ceva timp masina mea a fost sparta si devastata. Autorul a fost prins in cele din urma iar eu m-am constituit parte civila in procesul penal al acestuia.
Autorul a fost condamnat la 2 ani cu suspendare (pe o perioada de 4 ani) si a fost obligat la plata unei despagubiri catre mine.
Intrebarea este ce ar trebui sa fac pentru a primi aceste despagubiri de la inculpat?
Exista un termen pana la care acesta trebuie sa mi le plateasca? Exista vreo procedura pe care sa o urmez pentru a cere plata acestor despagubiri? Eu nu am primit nici un semn de viata de la inculpat si ma indoiesc ca acesta o sa ma caute pentru a-mi da banii :)