avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate NTeodor

Activitate NTeodor

Si atunci cum ramane cu Ordinul MECTS?
Buna ziua!
Am inscris-o pe sotia mea la facultate, am depus actele si la 2 luni ne-am casatorit (actele depuse cu numele de fata). In ceea ce priveste schimbarea numelui ei din cel pe care il purta inainte de casatorie in cel pe care il are acum, dupa mine, de la facultate am primit un raspuns vag, citez: ”va ramane cu numele de fata, asa daca se casatoreste si divorteaza de 100 de ori noi ii schimbam actele?”. In mod normal, din punctul meu de vedere, ea trebuie sa fie trecuta in matricola, in facultate, si in diploma de licenta cu numele meu. De altfel, am si gasit pe net si Ordinului MECTS nr.5565 din 07 octombrie 2011, art. 8, alin 3 (3), care spune:

"Schimbările de nume intervenite pe parcursul frecventării nivelului de
învătământ se operează la solicitarea scrisă a titularului, aprobată de directorul
unitătii de învătământ, pe baza actelor doveditoare, în toate documentele şcolare.
Actele doveditoare ale schimbării de nume, în copie legalizată notarial, se
arhivează, cu termen de păstrare permanent."

De aici se intelege ca doar la solicitarea scrisa a elevei/elevului se face modificarea.

" (6) În actele de studii nu se admit modificări privind datele personale ale
titularilor şi nici nu se eliberează alte acte de studii, duplicate, cu nume sau
prenume schimbate după eliberarea actelor de studii originale."

In concluzie, e ca mine sau ca ei, sotia trebuie sa-mi poarte numele in facultate si implicit pe diploma de licenta? Ramane cu numele de fata sau cu nume mix + pronume, nume de fata, nume dupa casatorie, prenume? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!