Hehe, m-ati facut sa zambesc la ultima parte.. :) multumesc pt raspuns.. normal ca e binevenit.. doar ziceam in ideea de situatie traita.. :D m-am lamurit cat de cat.. mai departe vom vedea.. O seara buna! :)
-As dori sa ma lamuresc cu inca un lucru.. de la banca datoria a plecat avand o valoare, preluata de cei de la recuperari care adauga alte dobanzi, penalitati, si apoi executorul care am inteles ca poate si el adauga penalitati, si altele.. cat poate sa creasca suma asta.. executorul n-o fi un stat in stat.. adica, daca datoria s-a blocat candva la o suma plecand de la banca, s-au mai adaugat la recuperatori alte dobanzi si eu stiu ce alte sume, de ajunge astronomica.. (Stiu ca se poate cere bancii sa-ti dea explicatii pt tot ce s-a adaugat, dar fara un avocat sau cineva de specialitate oricum, habar ai ce e acolo.. abuz sau nu)..
executorul poate adauga penalitati si comisioane la infinit.. adica de la 5000 lei de exemplu, nu platesti 3 ani, sau mai mult , pot sa-ti faca zeci de mii sau sute.. ?!?!
Daca executorul nu te cauta pt executare silita, ma gandesc ca suma merge inainte majorandu-se.. dar nu e mai bine sa vina, sa faca estimare, sa faca un raport in care sa scrie ca nu ai nimic si nu are ce sa-ti ia sa-l inainteze creditorului.. si astfel, datoria sa se opreasca la o suma.. zic si eu, nu stiu exact cum decurge toata treaba.. Poti tu ca debitor sa declansezi procedura de executare spre o finalitate, sau executorul face cum vrea "muschiul " lui.. daca vrea sa te caute o face, daca nu, nu.. si asteapta prin alte mijloace sa poata lua ceva.. !? Executorul e in Timisoara, noi in Bucuresti.. isi transfera dosarele intre ei, sau cel din Timisoara ramane sa caute debitorul , ca e in tara sau stainatate.. ?!
Apoi daca te angajezi si iti pune poprire 1/3 parca din salariu (daca ai copil) , prin plata respectiva se stinge in timp datoria , sau merge inainte tot cu dobanzi si penalitati.. la un moment dat se termina sa zici am achitat ,am scapat?!
Sotului i s-a transmis de la Banca unde avea un cont si s-a pus poprire, un numar de telefon sa ia legatura cu un executor care a preluat dosarul.. a incercat sa il contacteze, dar l-a luat in zeflemea, ca "poate" e respectivul executor, ca i-a trimis acte si sa vina la discutii.. probabil ca asteapta si astia , poate pica ceva aranjamente sa faca smecherii sa te scape "mai ieftin".. nu a apucat macar sa ceara o programare sau altceva, sau sa spuna ca locuieste in alt judet.. a fost tratat ca un nimic.. nu mi se pare corect ca domnii executori sa-si atribuie asa impresii, doar ca au legea si puterea in spate.. ehh, dar nu ma mai mira nimic..
Si mai era ceva, intelesesem ca odata plecat dosarul la executor nu se mai poate intoarce la banca sau recuperari , incat sa ajungi la negociere directa.. ci tb executat sau judecat , sau inchis.. rezolvat cumva.. care e adevarul?
Mai scria cineva ca a fost amenintat ca i se vor lua lucrurile pt care nu poate dovedi ca nu-i apartin dintr-o casa prin factura .. pai nu e abuz.. ?! La o adica, nu vii cu martori care sa afirme cui apartin, familia care le detine.. etc?!
Sper ca am formulat datele cat mai explicit, pe inteles.. imi pun tot felul de intrebari.. fiindca am citit tot felul de ipoteze dar nimic clar.. Sper sa - mi raspunda si persoane care s-au confruntat direct cu aceasta problema..
Multumesc anticipat.. si va felicit pt site (l-am descoperit de curand) si raspunsurile promte,.. faceti o treaba excelenta! ;)
Pe un alt forum adresa cineva o intrebare asemanatoare si primise urmatorul raspuns.. "Nu mai exista pedeapsa cu inchisoarea pentru datornici. smile Executarea silita o sa ramana fara urmari, neexistand nici un bun pentru a fi executat, banca incasand in acest caz asigurarea."
Din ce intelesesem, banca isi asuma un risc la aceste credite cu buletinul fara alte garantii, probabil existand o asigurare in cazul in care nu mai au cum sa primeasca datoria inapoi.. dar cred ca asta se intampla la initiativa bancii sau printr-o judecata ma gandesc..
Si presupun ca se prescrie daca banca sau executorul nu intreprind periodic noi demersuri, astfel incat sa se intruneasca cei 3 ani .. dar din ce am citit, oricand creditorul poate redeschide executarea silita .. daca nu ai servici sau bunuri la nesfarsit, PROBABIL,( dar ma indoiesc :) ), ei se pot satura si renunta.. deci daca nu se plictisesc sa tina dosarul deschis si sa urmareasca nu prea avem ce face.. :( multumesc mult pt raspunsul promt! :) O seara buna!
Ce se intampla daca nu ai bunuri ce se pot executa.. sotul are un credit de nevoi personale luat cu buletinul, fara ipoteca.. a platit ratele pana in clipa in care a ramas fara loc de munca , apoi a intrerupt.. anul trecut in toamna a platit cateva rate firmei de recuperare care preluase intre timp datoria, in urma negocierii cu acestia.. insa apoi iarasi au fost probleme financiare si nu a mai putut achita.. a cerut o amanare pt 2-3 luni insa i s-a spus de la recuperari ca nu mai au ce face, ca tb sa trimita dosarul mai departe.. dosarul a fost inaintat unui executor judecatoresc.. datoria ar fi cam de 5000 de lei, cu majorarile, dobanzile si ce or mai fi adaugat ei.. nu are servici si nu detine nici un bun in comun cu mine, locuim in casa proprietatea mamei mele, bunurile reprezentand mobila si aparatura sunt ale bunicii si ale mele.. el a locuit inainte in Timisoara, momentan suntem langa Bucuresti.. nu a declarat schimbarea de domiciliu si mutarea.. a mai platit din rate , dar din ce am citit, creditul e cu titlu executoriu si oricand banca isi poate cere inapoi suma integrala.. e posibil sa fi primit ceva de la executor in Timisoara, insa dureaza putin pana actele vor ajunge aici de la soacra mea-in ideea de a furniza mai multe detalii pt un raspuns cat mai obiectiv, pe baza actelelor ce deja sau facut ..cred ca e vb de o instiintare, insa s-a recurs si la poprirea pe un cont .. are 2 conturi dar fara lichiditati.. Ce executa daca nu are nimic.. ?! Datoria la creditor se inchide si banca isi ia asigurarea sau ramane in aer toata treaba, pana cand oricand va avea bunuri sau salariu sa le poata ridica?.. datoria se majoreaza permanent, am citit ca si executorul poate aplica penalitati si majorari etc.. ma intereseaza la ce sa ne asteptam.. care sunt pasii in aceasta situatie.. si care e masura ce o putem lua, ca aceasta datorie sa se inchida prin hotarare judecatoreasca.. nu avem posibilitate de plata.. nici eu nu lucrez, am doar indemnizatia fetitei in varsta de un an.. ce ar tb sa faca, sa ia legatura cu executorul, cu banca , cu firma recuperatoare.. sau sa astepte fara interventie vizita executorului, neavand bunuri .. nu avem cu ce si nici nu mai are de gand sa plateasca , s-a ambitionat fiindca nu au mai vrut sa renegocieze, platise aproape integral, insa a intervenit pauza de timp cand nu au mai fost bani.. datoria oricum pare astronomica, dupa penalitatile, comisioanele si tot ce or mai fi adaugat.. din imprumut de 1500 de lei si rate platite, s-a ajuns la peste 5000 de lei.. ei stiu cum.. Multumesc ! Si Hristos a Inviat!