avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate trasorv

Activitate trasorv

Va multumesc tuturor celor care ati gasit timp pentru un raspuns competent. Cu respect
Un notar il poate chema la o mediere pe celalalt sau asta se face doar in instanta ?
OfeliaTeodorescu a scris:

Puteti solicita iesirea din indiviziune (partaj judiciar), care poate avea loc amiabil (la notar) sau in fata instantei. In urma partajului, daca bunul nu e comod partajabil se atribuie unuia dintre proprietari, cu obligarea acestuia la o sulta catre cel de-al doilea sau vanzarea bunului (prin vanzare directa sau la licitatie publica) si impartirea pretului incasat proportional cu cotele detinute de fiecare.

Imi cer scuze dar nu am inteles cat reprezinta acea sulta tinand cont ca eu am 30 % iar celalalt 70 % dintr-o singura camera [e o garsoniera goala fara lucruri mobile de partajat]. Multumesc
Amiabil se pare ca nu se poate asadar unde trebuie sa ma adresez , mai exact, in instanta ? Multumesc pentru raspuns
Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin vanzarea lui dar celalalt co-proprietar nu vrea sa vanda , ce este de facut , unde trebuie sa ma adresez ? Multumesc