avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate sarbuliliana

Activitate sarbuliliana

Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Mi-ati fost de un real ajutor!

Cu respect,
Sarbuliliana
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru timpul acordat.
Mai am totusi o nelamurire. Am inteles ca in Italia, pentru acordarea pensiei este necesar sa ai o cotizatie de minim 5 ani fara intrerupere. Daca mama mea are intrerupere in perioada de cotizatie in Italia, mai poate beneficia de pensie din acest stat, in conditiile in care in Romania este deja pensionara?
Daca este deja pensionara in Romania mai este necesar sa aiba cei 5 ani de cotizatie completi in Italia, sau se poate calcula o pensie doar pentru perioada de cotizatie? Mentionez ca in Romania are stagiul complet, dar are o pensie mica si spera sa o mai mareasca putin prin aceasta cotizatie in Italia.

Cu respect, sarbuliliana
BUNA SEARA!
As dori un raspuns la urmatoarea problema: mama mea este nascuta in anul 1949 si este pensionara din anul 2000. Are domiciliul stabil in Romania dar din anul 2004 a lucrat aproape 5 ani in italia dar nu efectivi, ci cu intreruperi (a avut grija de doua batrane ). In aceasta perioada angajatorul (persoana fizica) a achitat pentru ea contributiile la statul italian. In aceste conditii ar avea posibilitatea sa-si intregeasca (sa-si mareasca) pensia din Romania cu cotizatiile efectuate in Italia?
Multumesc anticipat pentru raspuns!