Promisiunea s-a facut scris. In conversatii pe mail si Fb. Deci nimic oficial. Va multumesc mult pentru promptitudine. M-ar interesa daca exista orice sansa, cat de mica. O plangere la ITM pentru modul in care s-au incheiat contractele in alb si faptul ca nu am primit copie niciodata ar fi indicata?
Buna ziua,
Numele meu este Lucia si am lucrat timp de doi ani si jumatate la o firma, incheind contracte pe perioada determinata de cate sase luni. Mentionez ca de fiecare data am semnat in alb si nu am primit, nici eu, nici alti colegi, copie dupa contracte. Cand protestam si intrebam de ce, mi se spunea ca daca nu-mi convine pot pleca.
Anul trecut am ramas insarcinata si contractul mi-a expirat in perioada concediului de crestere a copilului. Mi s- a promis ca ma pot intoarce fara probleme la munca (am mailuri de la sefa directa) si mi se va incheia un nou contract. Cand copilul avea 8 luni, am decis sa revin, insa mi s-a spus ca nu se mai fac angajari. Am solicitat copii dupa dosarul personal si maine voi merge sa vad contractele si evaluaile care intotdeauna au fost excelente.
Intrebarea mea este daca am vreo sansa in instanta, avand in vedere ca e clar ca nu m-au reangajat pentru ca am avut tupeul sa raman insarcinata. Si probabil n-au vrut sa-mi faca contract pe perioada determinata, asa cum ii obliga faptul ca urma sa implinesc 3 ani vechime la acel loc de munca. Pe de alta parte, am avut contracte pe perioada det., asa ca angajatorul ar fi acoperit dpdv legal.
Daunele morale sunt insa extrem de mari, pentru ca, mizand pe faptul ca am unde sa ma intorc la munca, nu am cautat alternativa, domeniul fiind unul in care contactele si conectarea la mediul profesional sunt esentiale pentru a gasi un nou job.
Va multumesc si astept cu nerabdare raspuns.
O zi buna!