Da, asteptam comunicarea sa vedem cum s-a motivat respingerea. Ca sa va raspund la intrebare fiul a dorit investirea in instanta ca definitiva pt a i se opri automat tatalui pensia alimentara de la serviciu (loc de munca, etc) ci a nu astepta sa i se trimita de tata "cand doreste el", din experienta anilor trecuti fiind nevoie de zeci de telefoane pt a-i aminti ca a trecut ziua de "pensie alimentara" sau luna, recurgandu-se la executare silita, etc. intr-un final fiul a reusit sa obtina printr-un proces de mediere rezolvarea acestei situatii dar a dorit sa fie investita de insanta. Evident ca un parinte sa isi ajute copilul nu e nevoie nici de instanta nici de alt ajutor, insa cand parintele se eschiveaza si amana cat poate sa isi indeplineasca obligatiile , fiul fiind inca in nevoie se vede obligat sa uzeze de lege .
Buna ziua.As dori sa va intreb cum este posibil ca tata si fiu, sa urmeze pasii unei medieri ( in vederea stabilirii pensiei alimentare , cuantum si continuitate, pt fiul student ) si cerand investirea acestei medieri in instanta , pt a obtine o hotarare definitiva cu care amandoi in mod expres au fost de acord, sa li se respinga cererea (dupa doua termene la care s-au prezentat personal, lucruriler au decurs normal in sala de instanta , etc)? Asteptam comunicarea acasa -deocamdata stirea este numai pe portalul judecatoriei- insa este strigator la cer, ca pt o actiune ce a urmat pasii de rutina legali, in care nu este vorba de ceva interpretabil ci DOAR de continuarea pensiei alimentare pt fiul student (si restabilirea cuantumului) sa se pronunte un judecator (judecatoare) printr-o respingere. Ce se presupune ca va face acest fiu ? Se va tine prin tribunale cu apel recurs, samd (urmeaza vacanta , deci se va ajunge in luna septembrie , anul II de studentie, toate acestea fara suportul financiar -legal- al tatalui )???Multumiri pentru sfaturi si sugestii.
Nu nu este pe rol nicio actiune in acest caz sau in acest sens. Este salutara initiativa procesului de mediere, pentru ca de foarte multe ori, partile nu sunt intr-un conflict real (cum este cazul meu ) si nu agreeaza foarte mult ideea de "judecata prin salile de tribunal" deci solutia ideala este medierea. Un acord de mediere, evident depus de una din parti cum foarte bine ati punctat si precizat cu totii in raspunsurile domniilor voastre , ajuta din fericire ca aceasta casa construita impreuna sa fie in final intabulata in urma unei hotarari a instantei pe amble nume , asa cum se doreste. Multumiri tuturor pentru implicare si ajutor.
Multumesc pentru raspunsurile detaliate.
Buna ziua. daca apelez la serviciile unui mediator pentru a incheia un acord intre mine si o alta persoana legat de contributia in comun la construirea unei case in care in acte apare (actele de constructie a casei, receptie casa, etc)numai acea persoana, acest acord de mediere ,daca este mai departe depus in instanta de mediator spre a fi investit cu titlu definitiv si irevocabil , poate constitui baza legala pt intabularea acelei case pe ambele nume ? Multumiri anticipate.