avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate khrissa

Activitate khrissa

Buna ziua!
Trebuie sa depun Dosarul de pensie si intampin ceva greutati:
1) pe a doua pagina (data si locul nasterii) este scris gresit judetul; la Certificat de nastere este scrisa gresit ziua;
2) Eu am lucrat, ca suplinitor, din 1975. Carnetul de munca este completat incepand cu data de 06.03.1990, de catre directorul scolii la care lucram atunci. Pentru datele anterioare au fost folosite adeverintele de la unitatile la care am functionat. Din septembrie 1990 am devenit titulara si carnetul a fost completat la zi. La Casa de pensii mi s-a spus ca este imposibil sa nu mai fi avut alt Carnet de munca. Eu nu-mi amintesc ce s-a intamplat cu atatia ani in urma dar, daca mi-am facut carnetul in 1990 si prima adeverinta este din 1976, presupun ca nu am avut. Doresc sa stiu: ce pot face in privinta greselilor din Carnetul de munca, avand in vedere ca au trecut atatia ani si nu pot fi rectificate de directorul care le-a inscris?;
Daca functionarii de la Casa de pensii au competenta de a se lega de faptul ca am completat Carnetul de munca la o data ulterioara incepeii activitatii in invatamant. Mentionez ca am adeverinte de la fiecare unitate la care am lucrat.
Va rog sa ma ajutati, urgent, cu un raspuns! Marti trebuie sa depun Dosarul de pensie. Va multumesc anticipat! O seara placuta!
Mulţumesc pentru raspuns dar, cum nu poate fi considerată laringita cronică boală dobândită în timpul activităţii, când cadrele didactice, prin natuta profesiei, vorbesc foarte mult? Varicele sunt efectele negative ale poziţiei "în picioare", prea mult timp. Cât despre cancer, s-a dovedit ştiinţific că stress-ul favorizează răspândirea celulelor canceroase în organism. De pensie pe caz de boală nu am nevoie pentru că, începând cu luna ianuarie 2015 mă pensionez la limită de vârstă. Plăţile compensatorii mi-ar fi necesare pentru rezolvarea problemelor de sănătate. Am incercat să mă informez în legatură cu profesiile care intră în categoria bolilor profesionale dar nu am găsit nimic în acest sens şi de aceea am apelat la dumneavoastră.
Încă o dată, vă multumesc şi vă doresc sănătate!
Buna seara!
Sunt cadru didactic şi aş dori să ştiu dacă în învăţământ sunt recunoscute bolile profesionale cum ar fi: varice, laringită cronică, astm bronşic sau neoplasm mamar. În caz că da, care este procedura pentru a primi plăţile compensatorii?
Va doresc o seară minunată!