Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Acum 2 ani si jumatate am avut un accident langa Turnu Severin. Am fost internat o noapte la spitalul judetean de acolo. Acum mi-a sosit o scrisoare prin care mi se aduce la cunostiinta ca "figurez cu un debit de 196 lei, la care se adauga si penalitati, conform art.119-127 Cod Preced. Fiscala".
Mai scrie asa:
"In conformitate cu art.313 din Legea nr 95/2006 privind reforma sanitara, contravaloarea cheltuielilor de spitalizare ocazionate de asistenta medicala acordata on cazurile de agresiune si accidente rutiere nu sunt decontate de FNUASS.
Va rugam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei, sa depuneti documentatia din care sa reiasa nevinovatia dvs (copie dupa procesul verbal) sau in cazul in care sunteti partea vinovata, sau vi s-au decontat cheltuielile respective pentru asigurari, sau de catre partea vinovata, sa achitati in termnen de 15 zile, de la primirea prezentei, suma datorata.
In cazul in care nu veti da curs acestei cereri, ne vedem nevoiti sa va acyionam in judecata"
Mentionez ca am fost vinovat de producerea accidentului, dar atunci eram anagajat si asigurat la CASMB.
Nu inteleg de ce a venit dupa 2 ani si jumatate aceasta instiintare, si de ce as plati si penalitatile. Am fost transferat la spitalul floreasca unde nu am platit nimic, dovedind ca eram angajat.
Aceeasi scrisoare cu acceasi suma a venit si pasagerei din dreapta mea, care a stat doar 2 ore in spital pentru niste controale de rutina.