avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate iulianativadar

Activitate iulianativadar

Art.27
Am citit tot articolul .
Da intradevar copiii nu si-ar pierde cetatenia daca unul din parinti nu renunta (adica unul ar fi cetatean roman).In situatia noastra numai fiica mea este cetatean roman asadar copii minori automat ar pierde cetatenia romana daca mama ar renunta la cetatenie si nu locuiesc in tara
SCRIE IN ART.27 IN CONTINUARE ALIN.2 SI 3
Eu sunt de acord cu Legea 248/2005 avand in vedere ca protejeaza copii minori,dar ar trebui gasita o modalitate si pentru cei care au domiciliul stabil in strainatate ,sa mai introduca un articol,nu sa i chinuie cu declaratii.
Fiica mea dorea sa aiba copiii si cetatenie romana (inainte sa stie ca dobandesc prin nastere).
Cineva a dat un exemplu cu un cetatean din Siria.Probabil sotia nu avea un servici unde sa se intoarca si a ramas in Romania .Putea sa se intoarca si divortata sa lucreze daca vroia sa locuiasca acolo.De obicei din tarile cum este si Siria majoritatea femeilor daca divorteaza vin acasa.Nu trebuie facuta comparatia cu astfel de tari.
In situatia noastra mama(cetatenie dubla) nu a fost lasata sa plece inapoi acasa(in Anglia) .
Pe formular se cere tara si perioada si alte lucruri.
Mi a fost de mare ajutor legile si art.indicate.Multumesc.
O sa vedem ce se va intampla pe viitor cand vin acasa .
Probabil am omis sa spun ca si fiica mea are pasaport britanic.Si atunci cand i s a cerut acordul tatalui toti (mama si cei doi minori) aveau pasapoarte britanice.Probabil au observat la iesire ca mama vorbeste romaneste (copii nu stiu).Nu mi explicde ce au intrebat o de cetatenie ca doar ea nu a declarat nimic .A raspuns la intrebarea lor ca are cetatenie dubla
si de aici incolo au inceput problemele.
Au spus la fiica mea ca daca vrea sa calatoreasca fara acordul tatalui sa renunte la cetatenia romana si atunci nu va avea probleme.Cum se simte o persoana care este departe de tara si i se mai spune ca singura solutie la problema ei este sa renunti si la cetatenie,ca sa ti vizitezi parintii si rudele din tara.Pentru cei cu domiciliul in strainatate ar trebui introdus un alt pct.O sa ma adresez peste tot pana cand se va rezolva aceasta situatie nu numai pentru noi ci pentru ff.multi cetateni romani sau cu cetatenie dubla care au domiciliul in strainatate.Politia de frontiera a spus ca si au tot facut demersuri dar inca nu s a rezolvat nimic.Tot cei care vin acasa in vizita sufera.Aceasta lege 248 este din 2005 ori nepotii mei sunt nascuti in 2009 si 2012 si au fost acasa fara probleme pana anul trecut .
Va multumesc pentru raspuns.
Revin dupa o absenta de cateva luni in care am sunat la Politia de frontiera si ulterior am trimis si un mail ca sa am si un raspuns in scris la problema mea in ceea ce priveste circulatia fiicei mele cu cei doi copii minori in Romania si inapoi acasa in Marea Britanie unde au domociliul stabil.Raspunsul este Legea 248/2005 art 30.Adica este nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din Romania.Situatia noastra nu se regaseste dupa mine in aceasta Lege.Ce traseu sa fie trecut in declaratia tatalui cand acesti copii merg catre casa (si tatal)lor?
Aceasta familie are domiciliul stabil in Marea Britanie nu in Romania.Eu cred ca cei de la Politia de Frontiera nici nu au dat importanta la ceea ce am specificat in mailulmeu.
Nu mai stiu cui sa ma adresez.
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot apela undeva pentru a rezolva situatia aceeasta si fiica mea sa poata circula cu copii in Romania fara sa aiba aceste probleme .
Va multumesc anticipat.
in februarie 2014 mama cu copii a fost in Romania in vizita si a intampinat greutati la plecare cu copii acasa in Anglia.La aeroport i s a cerut acordul tatalui (englez).Eram foarte nedumeriti nu stiam ca trebuie un ACORD ca sa duci copii acasa (toata familia domiciliaza in Anglia.)Au spus ca a aparut o lege in decembrie 2014 ,noi presupunem ca pentru cei care au domociliul in Romania si unul din pariti are cetatenie dubla .Nu gasim legat de situatia noastra nici o lege dar nu vrem sa treaca mama si copii prin aceeasi situatie daca vor mai calatorii fara tatal lor.Este normal ca mama sa vina mai des in tara avand toate rudele aici.
Va multumesc.
mama cu cetatenie dubla (romana /engleza)
tatal cetatean englez
domiciliul stabil in Anglia
copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ,pasaport englez
Conform legilor britanice copiii pot calatorii in strainatate cu ori care dintre parinti fara nici un act de la celalalt parinte.
As vrea sa stiu daca mama vine in Romania in vizita cu minorii daca are nevoie de vreun act de la tatal conform legilor din romania ,repet copii sunt cetateni britanici.
Va multumesc.