avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters321262

Activitate ContSters321262

Buna ziua.
Cum inceteaza raportul de serviciu al unui functionar public care are o decizie medicala asupra capacitatii de munca prin care se incadreaza in gradul 2 de invaliditate si ultima zi de concediu medical este 28 mai 2014?.Ca sa emita decizie de incetare a rap. de munca de la Serv. Resurse umane s-a sugerat sa fac o cerere de incetare cu acordul partilor.. Cum se procedeaza corect pentru incetarea raportului de serviciu in acest caz? Putem vorbi de o eliberare din functia publica dar nu pot exista cele 30 zile de preaviz? Indemnizatia pensiei decind se primeste? Care este termenul legal pentru emiterea deciziei de incetare? Eliberat din functie pot intra in corpul de rezerva al functionarilor publici?
Am citit Legea 188/1999. A fost modificata la art.98 (1) lit d) prin Legea 49/19.03.2010:
"ART. 98
(1) Raportul de serviciu existent încetează de drept:
...............
d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;"
Pana la aparitia legii 49/2010 era stipulat clar ca raportul de serv. inceteaza de drept ........ "la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială ori invaliditate a funcţionarului public".
Multumesc anticipat !