Va rog sa imi dati un sfat pentru urmatoarea situatie:
Suntem 3 proprietari intr-o vila cu 2 etaje. Al patrulea proprietar este Icralul care are o camera mica la mansarda data in chirie.
La subsol este o camera termica proprietate in cota indiviza a tuturor proprietarilor in functie de ce suprafete detinem fiecare din imobil. Camera este dezafectata, cazanul blocului nu se mai foloseste de ani de zile, fiecare avem centrale individuale de apartament.
Icralului ii revine o cota de 1mp din acea camera care are in totalitate 15mp.
Noi, cei trei proprietari, dorim sa deschidem o actiune prin care sa despagubim Icralul si sa ne cedeze noua cota indiviza din aceasta camera termica aflata la subsolul imobilului.
Este posibila o astfel de actiune si ce sanse de reusita poate avea?
Iar a doua intrebare: intentionez dupa aceea sa despagubesc si pe ceilalti 2 proprietari pentru a-mi ceda cotele lor si a-mi ramane mie aceasta camera in totalitate. Pot face astfel de lucru? Trebuie sa intabulam aceste cote indivize si astfel sa mi le transmita mie?
Dar acum, circumstantele fac avantajos sa despagubesc pe unul dintre proprietari, desi noi inca nu am deschis o actiune, deci nu are inca ce sa-mi vanda/cedeze.
Putem face un fel de act prin care se obliga sa intenteze actiunea odata cu noi si ulterior sa imi cedeze cota lor din acea centrala dupa ce o obtine? Ma gandesc la un antecontract de vanzare pentru un bun viitor? Fac notarii astfel de act? Poate fi deajuns un act in prezenta unui avocat?