avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Activitate mihaipopescu8585

Activitate mihaipopescu8585

Răspuns la discuția impozit, intabulare OCPIB
Multumesc pentru raspuns, am studiat variantele.

Am cerut o audienta la cadastru si mi-au motivat ca nu pot accepta intabularea atata vreme cat nu exista dovada platii impozitului

Variantele oferite in acest caz au fost urmatoarele:
1. Plata impozitului pe numele debitorilor si obtinerea intabularii
2. Respingerea intabularii si actionarea OCPIB in judecata
3. Inscrierea provizorie in cartea funciara, urmand ca la data obtinerii platii impozitului de catre ANAF sa se intabuleze

Mentionez ca vanzarea sa facut in baza vechiului cod de procedura civila

Avand in vedere ca primele 2 presupun plata unei sume nejustificat respectiv o actiune lunga in justitie, inclin spre varianta 3.

La ce riscuri ma expun avand in vedere ca in baza actului de adjudecare nu sunt trecut proprietar, ci doar inscris provizoriu in cartea funciara ?
Mai pot fi facute inscrieri in cartea funciara de catre alt tert ?
Nu ma deranjeaza sa astept pana ANAF-ul isi incaseaza impozitul dar nu doresc sa ma expun la un risc inutil.

Multumesc,
Mihai Popescu
Buna ziua,

Revin cu o intrebare referitoare la problema impozitului pe proprietate, necesar la intabularea la OCPIB. (nu am gasit raspuns in discutiile anterioare)

Am adjudecat la licitatie un apartament executat de banca si in baza actului de adjudecare am solicitat la ANAF sector 2 emiterea deciziei de impunere.

Conform art 77, ANAF a emis si comunicat decizia de impunere catre debitori, acestia fiind singurii in masura sa plateasca impozitul. Evident, acestia nu au nici un interes sa plateasca, nefiind fortati in vreun fel de ANAF. De asemenea, ANAF nu emite adeverinta de plata a impozitului pana la achitarea acestuia de catre debitori iar OCPI refuza intabularea fara prezentarea dovezii achitarii impozitului.

Solutia "neoficiala" oferita de ANAF pentru a permite intabularea este plata impozitului in numele debitorilor.

Avand in vedere decizia de impunere, ca adjudecatar nu exista alte obligatii fiscale de achitat.

Ce demers recomandati pentru a efectua intabularea ? Avand in vedere ca ANAF a emis decizia de impunere, iar adjudecatarul nu are obligatii neachitate se poate efectua intabularea fara dovada platii impozitului?
Are cineva experiente similare in sectorul 2 ?

Multumesc anticipat,
Mihai Popescu