avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate lazarvasile

Activitate lazarvasile

" Orice angajat care isi va face un abonament de servicii medicale private va avea dreptul sa scada costul din calculul impozitului pevenit in limita a 400 de euro " .Aceasta prevedere a apărut în presa și doresc să știu unde o găsesc,in noul cod fiscal. Astfel sa știu cum să-l informez pe.angajatorul meu.

Mulțumesc
Buna ziua,

Mama mea se afla in pragul pensionari.A muncit si acum cand sa-si depuna dosarul de pensionare,a descoperit cu surprindere,ca e a avut 2 cnp-uri.
A reusit sa-si depuna dosarul de pensionare pe 22.01.2016 la casa depensi a judetului Alba. Dupa o perioada primeste,prin post,o scrisoare recomandata de la casa de pensii. In aceasta scrisoare se explica,faptul ca de cand si-a inceput ea activitatre si pana in 2001 se regaseste in baza de date,dar din 2001 si pana in 2009 in dreptul ei nu mai figureaza nimic,desi pe cartea de munca este operat cu stampila si semantura.

Am facut cateva verificari la biroul de evidenta a populatiei de unde apartine si sa descoperit ca ea a avut pana intr-o perioada "X" un cnp,iar din periaoda "X" si pana in prezent are alt cnp.

A depus o cerere la biroul de evidenta a populatiei pentru a i se elibera un document care sa ateste ca primul cnp(cel cu care sa nascut) a fost al ei de la nastere si pana in perioada "X",iar din respectiva data si pana cand va deceda va folosi actualul cnp.
Raspunsul domnilor de la aceasta institutie,a fost destul de sec....ei nu au de unde sa stie respectiva perioada,desi primul cnp,era taiat si sub el este trecut actualul cnp.
De asemena acesti domni,mai au si tupeul sa-i ceara si o copie dupa buletinul de identitate tip vechi,pe care mama la schimbat ,aprosimativ 10ani. Oare nu ei trebuiau sa aiba la arhiva aceste documente? satu eu si ma intreb?


In acesta situatie cei de la casa de pensie nu accepta adeverinta primita de mama de la evidenta populatiei in care se spune ca actualul cnp este valabil.

Sa dus cu aceasta adeverinta si la fostul loc de munca ,unde a solicitat,angajatorului sai modifice in baza de date,cotizatia pe cnp-ul corect.
Doamnele inspectore de la resurse umane au refuzat categoric acest lucru,desi in legea pensiilor 236/2010 art.7alin,2 este specificat clar ,ca angajatorul trebuie sa depuna declaratie rectificativa pentru eroare de cnp.

In acest caz,in ce directie sa ma indrept sau la ce institutie a statului capabila sa-i rezolve problema sa stiu sa bat la usa.

Astept sugestii si posibile raspunsuri din partea dumneavoastra,

Cu respecte,
Vasile Lazar