avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters322116

Activitate ContSters322116

Răspuns la discuția Botnita la caine
ynocentta a scris:

Constientizati ca agentii de politie nu au calificarea sa diferentieze rasele canine dupa criteriul agresivitate
Agentii apreciaza ca orice patruped de talie medie.mare este obligatoriu in spatii publice sa detina botnita
Daca detineti document emis de medicul veterinar ,document care atesta ca exemplarul este exonerat de obligatia purtarii botnitei trebuie sa detineti documentul cand sunteti la plimbare cu patrupedul
Pentru a putea acuza "organul " de politie,de savarsirea infractiunii de abuz este necesar sa probati probe temeinice si indubitabile,ori,agentul va invoca ca obligatia sa este de a verifica orice detinator de patruped surprins pe domeniul public fara botnita
Stati sa vedeti din ianuarie 2015 discutii.scandaluri si amenzi pentru lipsa microcipuri

Am inteles. De acea verificare a agentului vreau sa ma leg eu, el ma opreste pe strada desi eu poate ma grabesc foarte tare si pur si simplu nu am chef sa stau nici 5 secunde de vorba cu nimeni, sunt obligat sa ma opresc din drumul meu? Pot sa ii arat hartia si din mers, nu? Consider personal orice retinere de peste 1 secunda de ORICINE din timpul meu limitat pe pamant un abuz. Sau de ce ma mai pot lega intr=un acest caz? Nu doar abuz, mai exista altceva legal de care sa ma pot lega?
Buna. Am o intrebare, daca ma puteti lamuri va rog frumos.
Sunt detinator de caine, am un labrador de 10 luni, este salvat de pe strada. Am cautat si citit pe net legislatia privind purtatul botniei de catre caini in spatiile publice, la plimbare, etc. Dar nu am inteles daca doar cei agresivi sau toti cainii de talie medie-mare trebuie sa poarte, chiar si atunci cand este langa mine cu lesa si il plimb prin oras.
Am de la medicul veterinar o hartie cum ca este scutit de purtatul botnitei, din motive medicale.
Azi am fost abordat brutal de catre 2 militieni comunitari (ca si cainii) care latrau spre mine ca al meu caine trebuie sa poarte botnita si sa nu umblu cu el prin parcuri.
Le-am zis ca o sa-i pun si m-au lasat in pace. Acum am adevaratele intrebari:
Din moment ce nu este deloc caine agresiv, trebuie sa-i pun botnita cand il plimb prin public?
Daca am acea hartie, militianu mai poate sa ma sanctioneze daca nu are botnita?
Ok si cel mai mult, as dori, sa stiu daca data viitoare cand un militian ma abordeaza daca pot sa-l dau direct, rapid si eficient in judecata, sau sa-i fac ceva, bineinteles pe cale legala. Exemplu: sa-l dau in judecata ca m-a oprit pe strada, desi i-am explicat ca al meu caine nu trebuie sa poarte botnita, el a continuat cu abuzul, practic de abuz vreau sa vorbesc aici, pentru ca sunt sigur ca data viitoare nu imi voi pastra calmul cand va latra un militian la mine.
Intre ce limite pot sa-l acuz de abuz? Daca ma retine 5-10 minute dupa ce-i explic ca al meu caine nu tre sa poarte botnita si ii arat hartia, pot sa-l consider abuz? Ma rog, intelegeti voi ideea, timpul nostru este pretios si, bineinteles ca nu vrem sa-l pierdem pe strada cu oameni ce latra la noi, desi nu au dreptate.

[Mesaj editat - În forum nu se stabilesc relatii profesionale. Vă rog să cititi regulamentul.]