avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate D_SIMONA

Activitate D_SIMONA

Răspuns la discuția Firma platitoare de tva sau nu?
Multumesc foarte mult pentru raspuns ! o zi buna!
Buna ziua, doresc sa imi desschid un SRL-D , si nu am inteles exact in functie de ce criterii firma este sau nu platitoare de TVA. Va rog daca imi puteti indica anumite link-uri in acest sens, sau imi puteti raspunde. Multumesc!
Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc foarte mult si celorlalti pentru raspuns. O zi buna va doresc
DlGoe a scris:

D-na, nici daca au fost 10 (zece!) notari si a impartasit-o Patriarhul pe mama socrului, rezerva succesorala a socrului, ca fiu, nu-i poate fi incalcata! Ii las pe ceilalti ,,sfatuitori" sa va spuna care este rezerva succesorala a socrului! Si tot pt. ,,sfatuitori" : exista si testament olograf. ,,Testamentul olograf este acela pentru a cărui validitate se cere ca testatorul sa il scrie, dateze si semneze cu mâna lui". Eu repet sfatul : sa deschida socrul succesiunea, v-am explicat unde si sa fie asistat de un avocat, cel putin sa nu semneze nimic fara a avea alaturi un avocat!

Domnule, multumesc pentru raspuns, insa va rog sa fiti ironic cu cine va permiteti.

Da, nu are timp de judecata. Vrea doar sa nu ii fie demolata de catre sora casa parinteasca. Se poate opune doar cu particica lui?
Pe socru nu il intereseaza foarte tare mostenirea, cat il intereseaza casa parinteasca pe care nu o vrea demolata. In cazul in care sora a obtinut cu acea semnatura cea mai mare parte din mostenire ( tatal socrului e decedat), socrul meu se poate opune demolarii?
Au fost doi martori si un notar, la mama socrului acasa. Insa nu conteaza ca aceasta la doua zile a murit? Deci starea in care a semnat nu era relevanta??
Discuție Mostenire
Buna ziua.
Este vorba despre socrul meu. Tocmai ce a murit mama lui, iar sora socrului meu, si-a pus mama pe patul de moarte sa ii semneze de fata cu doi martori ca ii cedeaza toata partea ei. La doua zile mama lor a murit. Unul dintre martori spune ca nu stia ca socrul nu este informat de aceasta, si ca nu a auzit-o pe femeie spunand ca ii lasa mostenirea, doar ca a semnat. Insa starea acesteia era foarte degradata. Celalalt frate al socrului meu, i-a lasat partea surorii.
Deci socrul meu a ramas cu o parte foarte mica din mostenire.
Durerea lui este ca nu vrea ca sora lui sa darame casa parinteasca, ceea ce aceasta intentioneaza sa faca.
Intrebarea mea este, are dreptul legal sa se impotriveasca acestei actiuni?
Cum ar trebui sa procedeze.
Multumesc foarte mult!