avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Loganito

Activitate Loganito

Ieri am discutat cu un avocat care se ocupa cu infiintari de firma. Mi-a spus ca asta ar fi solutia sa deschid o noua firma si sa lucrez pe ea. M-a sfatuit ca trebuie sa vindem masina la valoarea din contabilitate. Mi-a spus ca nu pot veni sa ridice marfa pentru ca nu s-a pus sechestru. Firma va intra in insolvabilitate, vor trimite o persoana care cu trecerea timpului o va radia. Apoi cei de la fisc vor da in judecata administratorul care nu are nimic pe numele lui iar cu trecerea timpului "judecatorul va fi indulgent" si va inchide cazul. Asta este varianta avocatului.
Problema este ca firma nu as vrea sa o deschid pe numele meu ca unic asociat, eu intentionam sa deschid o firma dar de care sa ma ocup personal si in alt domeniu, asa daca voi amesteca eugeniile cu... si cu tatal care se va ocupa de magazin va iesi...
Avocatul mi-a spus ca am putea face o firma cu 2 asociati, eu si tatal meu sau l-as putea pune administrator, dar aici apare o problema pentru ca in datoriile catre fisc sunt si niste amenzi iar in urma acestora sa-si "castige" un cazier fiscal... Nu stiu cum e mai bine.

Ce imi sugerati?
Multumesc pentru raspuns. Asta dorea si tatal meu sa i se esaloneze datoria dar acestia nu au acceptat. Exceptand masina alte bunuri de valoare nu sunt pe firma. Indreptandu-se apoi catre administrator si realizand ca nu are bunuri pe numele lui, ce credeti ca se va intampla? Casa e primita de maica-mea mostenire in timpul casatoriei, credeti ca se pot lega de proprietatile care se afla pe numele ei?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema. Tatal meu are un magazin alimentar in provincie. In urma unor probleme nu si-a mai achitat impozitul catre ANAF de cativa ani. Suma se ridica acum la 20 000lei in care sunt incluse niste amenzi mai vechi si penalizarile aferente.. Au venit cei de la fisc a achitat suma de 2 000lei dar au cerut ca pana la sfarsitul lunii iunie sa se plateasca toata datoria, altfel vor veni si vor ridica marfa din magazin. Tatal este unic actionar(SRL) si administrator, pe firma mai avem masina, un logan care acum mai valoreaza in jur de 7 500lei.
1) M-am gandit ca saptamana viitoare sa deschid o alta firma pe numele meu care sa lucreze in continuarea celei vechi iar pana la sfarsitul lunii cand vor veni cei de la fisc cea mai mare parte de marfa sa fie pe noua firma, prin achizitii de la furnizori, stocul vechii firme nu este foarte mare, practic luam marfa de la furnizori prin factura si o platim la termen --- aici ma gandeam ca as putea invoca faptul ca marfa este luata in custodie - credeti ca ar functiona planurile acestea???
2) In cazul in care ar functiona primul plan cei de la fisc ce ar putea face? Posibil sa ia masina pe care ma gandeam sa o vand la un pret mic dar nu are taxa de prima inmatriculare platita. In acest caz in care vor lua masina, sau nu, ce ar putea face mai departe??? Tatal meu nu are proprietati sau alte bunuri pe numele lui, casa este pe numele mamei care cu durere in suflet trebuie sa spun ca nu se mai afla printre noi de 6 luni.
3) In cazul in care vor veni sa ia marfa la sfarsitul lunii, trebuie sa aiba mandat, executor, cerere pentru executare silita, ceva anume?
Astept raspunsurile dumneavoastra, va multumesc anticipat.