avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate Luces

Activitate Luces

Răspuns la discuția preaviz contract de munca
Și în acest caz ce pot face? Cum mă afectează acest lucru pe viitor?
Angajatorul refuză să-mi elibereze orice fel de documentație legată de desfacerea contractului de muncă și a motivului concedierii
Bun ziua,

Astăzi am fost înștiințată de către angajatorul meu că am fost concediată pentru că ”nu pun suflet în munca mea”, deranjat pentru că mi-am luat concediu medical săptămâna trecută. Am fost înștiințată verbal, nu am primit motivul concedieri în scris pentru că se pare că eram în perioada de probă.
Am verificat contractul individual de muncă și aici este specificat:
”1. Perioada de probă este de 30 de zile calendaristice
2. perioada de preaviz in cadrul demisiei este de 20 de zile calendaristice, conform Legii nr 53/2003 - Codul muncii sau contractul colectiv de muncă
2.Perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 de lucrătoare, conform Legii nr 53/2003 - Codul muncii, cu modificările și completările ulterioare sau Contractului colectiv de muncă aplicabil.
3. În cazul în care salariatul urmează să-și desfășoare activitatea în străinătate ..........
4. alte clauze”

Contractul este încheiat la data de 15 martie 2014, perioada de probă de pe contractul semnat este de 30 de zile, mie mi s-a spus că s-au făcut modificări în Codul muncii și de fapt perioada de probă ar trebui să fie de 90 de zile.
Altă problemă pe care am avut-o a fost faptul că nu mi s-a înregistrat contractul la ITM, posibil din cauza unor erori de sistem.

Ce pot face în situația asta, ținând cont că eu nu am primit niciun preaviz, nicio înștiințare scrisă și nici nu am semnat pentru desfacerea contractului de muncă?