avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Activitate oanalx

Activitate oanalx

Buna ziua.

Sunt angajata a unei societati comerciale din luna noiembrie 2013 cu contract de munca part time pe perioada determinata. Contractul imi expira la sfarsitul lunii iunie.
Initial contractul a fost incheiat pe o luna de zile, ulterior fiind prelungit de 3 ori prin acte aditionale pentru perioade de 2 luni.
In contract norma de lucru este de 4 ore/zi, dar eu am muncit cate 13 ore pe zi, si o zi libera, inclusiv sambata si duminica. Salariul este de 800 lei net plus un comision de 0.75% din incasarile proprii. In contractul de munca era prevazut un salariu de 425 lei.
Am lucrat si ore suplimentare, cate 10-15 ore suplimentare pe luna, pt care eram platita la tariful unei ore de lucru din timpul programului de lucru normal
Pana in luna iunie eu nu am vazut, nu am luat la cunostinta si nu am semnat nici un act aditional, de cate ori intrebam administratorul societatii de prelungirea contractului de munca, acesta imi raspundea ca a fost prelungit.
La momentul angajarii mele nu mi-a fost predata nici o gestiune, nu a fost realizata nici o inventariere a stocurilor.
In data de 11.06 a.c. s-a realizat o receptie de stocuri la care eu nu am fost chemata, lucru care nu s-a mai intamplat pana acum. Seara am fost conactata telefonic de administrator care m-a anuntat ca de a doua zi nu mai sunt angajata societatii. Cand am intrebat de motivele acestei decizii mi s-a spus ca in acea zi a realizat o inventariere, la care eu nu am participat, in urma careia s-a constatat un minus de 400 lei, minus pe ca mi-l imputa mie. Am intrebat de preavizul care mi se cuvine si mi s-a spus ca nu il voi primi. In aceeasi noapte am fost anuntata de catre administrator, printr-un mesaj telefonic ca trebuie sa ma prezint a doua zi la munca pt ca totusi imi acorda preaviz.
In momentul in care m-am prezentat la locul de munca, administratorul a refuzat in repetate randuri sa imi dea un preaviz in forma scrisa, motivand ca oricum contractul meu expira la sfarsitul acestei luni si nu mi-l va prelungi. Ca va trebui sa lucrez pana la sfarsitul lunii cate 4 ore zilnic, conform contractului de munca pe care l-am semnat.
Considerand ca nu sunt in preaviz, deoarece nu am primit nici o informare oficiala in acest sens, i-am inaintat administratorului o cerere de concediu de odihna (nu am beneficiat de nici o zi de concediu pana in prezent) pe care a refuzat sa o inregistreze sau sa o aprobe.
De asemeni a refuzat sa ma lase sa imi indeplinesc sarcinile de serviciu prevazute de contractul de munca, dandu-mi alte sarcini cu care sa imi ocup cele patru ore pe care trebuia sa le petrec la locul de munca. Una dintre sarcini a constat in mutarea unei cantitati foarte mari de marfa in depozitul magazinului, lucru care nu era necesar deoarece depozitul este mentinut in permanenta in perfecta ordine. Din cauza efortului si a caldurii de la locul de munca mi s-a facut rau. Am rugat administratorul sa imi permita sa plec pentru a merge la o consultatie medicala dar am fost refuzata. Deoarece nu reuseam sa imi revin am plecat de la locul de munca fara permisiune. Am fost la o consultatie medicala si am primit concediu medical. Am contactat telefonic administratorul pt a-l anunta, dar mi-a spus ca nu imi va acorda nici concediul medical si ca imi va desface contractul de munca pe motive disciplinare.
De asemeni refuza sa imi plateasca drepturile salariale.
Ce am de facut in aceasta situatie? Refuza sa imi acorde drepturile legale, si nici la locul de munca nu ma mai vrea, decat in conditiile impuse de el.

Va multumesc anticipat