avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate pufosenix

Activitate pufosenix

Răspuns la discuția Eºalonare plata restante
şi în cazul în care i se refuză această "cerere", ce poate face mai departe?

Vă mulţumesc frumos.
Răspuns la discuția Eºalonare plata restante
Ok, cont bancar în sensul următor: când mă duc să-mi achit factura la curent sau alte utilităţi necesare pentru "traiul de zi cu zi", o pot face prin banca, achit cu cardul;
întrebarea este: dacă eu m-aş afla în afara domiciliului şi nu aş putea să mă duc şi să achit datoria restantă sau plata lunară, nu ar fi normal să le pot depune acei bani într-un cont bancar?
Bună seara, am şi eu nevoie de un sfat, poate mă puteţi ajuta, am fost întrebat la rândul meu şi nu am ştiut ce să răspund.

Situaţie în fapt:
Am un prieten care datorită unor probleme nu a putut achita plata către asociaţia de locatari şi a ajuns la "datoria" de 6000 de lei.
În acest caz, în cursul acestei săptămâni a venit o "tanti" de la asociaţie, i-a pus în vedere să se prezinte săpt viitoare la asociaţie pentru a încheia un contract de re-eşalonare ori va fi dat în judecată ptr achitarea sumei restante.
Acea doamnă i-a transmis că atunci când se va prezenta, să ia de acasă şi o copie după contractul de cumpărare al apartamentului, precum şi o copie după buletin.
Acum întrebări:
1. în ce constă acel contract de re-eşalonare şi ptr ce este necesar contractul "casei" şi copia după buletin?
..ptr că, dacă închei contract şi nu plăteşti "rata" o lună, tot vei fi dat în judecată.

2. Acest amic nu lucrează în localitatea unde are apartamentul, iar cum tehnologia a avansat, întrebarea este următoarea: asociaţia de locatari fiind entitatea cu personalitate juridică, nu deţine un cont bancar?
ªi dacă deţine un cont bancar, în cazul în care tipul solicită să depună o sumă de bani din datoria restantă, să zicem 50 de lei săptămânal, "majestăţile sale" de la asociaţie pot să acorde contul bancar?...dacă da, pe ce temei şi dacă nu, de ce?

Vă mulţumesc anticipat.