avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate danyela_alm

Activitate danyela_alm

Răspuns la discuția transcriere certificat de nastere
Multumesc pentru lamuriri Eu si bebe vom veni acasa in iulie, fara tata. Aici primaria elibereaza un certificat care atesta domiciliul, poate fi de ajutor sau e obligatorie declratia tatalui(precizez ca tatal nu este 100% deacord cu aceasta transcriere)? Exista o varsta maxima a copilului pentru a solicita aceasta transcriere? si in ce masura pot folosi documentele romanesti ale copilului in cazul unei separari mai putin ¨prieteneasca^ intre parinti( deocamdata nu este cazul, dar nu se stie niciodata si vreau sa imi iau masuri de precautie gandindu-ma in primul rand la copil nu ma intelegeti gresit).
Multumesc!
Buna ziua!
Ma numesc Daniela si sunt rezident in Spania Am un bebelus de 9 luni care este cetatean spaniol avand in vedere ca tatal este cetatean spaniol(noi nu suntem casatoriti).Mi s--a spus ca avand in vedere ca eu sunt cetatean roman bebe are dreptul si la cetatenia romana, si ca ar trebui sa transcriu actele in Romania. Imi puteti da mai multe informatii despre transcrierea certificatului de nastere, ce implica si care ar fi avantajul, ca sa ii spun asa in obtine certificatul romanesc pentru bebe. Am inteles ca statul spaniol nu recunoaste a doua cetatenie.
Va multumesc
.