avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate tiberiu1976

Activitate tiberiu1976

Răspuns la discuția prelungirea contract determinat
Din ceea ce spuneti Dvs mai sus trag urmatoarea concluzie ....ca angajatorul ma poate tine pe contract determinat pe toata perioada urmatoare pana la pensionare (respectiv inca 15 ani) fara sa die obligat sa transforme contractul in nedeterminat ,,,desi la art.12 codul muncii stipuleaza ca contractele de munca se incheie pe perioada nedeterminata . atunci intreb nu cumva este discriminare ca o persoana sa detina contract pe perioada determinata fata de alta persoana care are contract pe perioada nedeterminata , desi amandoua au acelasi post in institutia respectiva ? deasemenea mai intreb cum este aparat de lege cel cu contract pe perioada nedeterminata ? reiese din text ca daca directorul are chef sa nu mai prelungeasca contractul unei persoane aceasta nu are cum sa se apere ? Va multumesc
Răspuns la discuția prelungirea contract determinat
din ceea ce am citit in lege nu specifica ce se intampla dupa cele 3 prelungiri ale contractului pe perioada determinata , de asta nu am inteles ....cum poate fi obligat angajatorul sa transforme contractul determinat in nedeterminat
buna ziua ...sunt angajat al operei nationale din 1998 cu contract pe perioada determinata si am peste 15 prelungiri la contract din acel moment . intrebarea mea este urmatoarea ; exista vre-o reglementare in codul muncii care obliga angajatorul sa ma treaca din contract determinat in contract nedeterminat avand in vedere vechimea si numarul de prelungiri ? multumesc anticipat