De acord sa mi se retina contributiile din brut, dar impozitul de 16 % mi s-a retinut tot din brut, nu ar fi normal sa se regularizeze si sa mi se restituie diferenta de impozit 16 % care trebuie recalculata la regularizare prin scaderea din venit brut a contributiilor sociale, si aplicat 16 % la venitul brut minus contributii, intrucat nu am mentionat in conventie ca solicit impozit final?
Activitatea mea poate fi considerata este o activitate dependenta, conf art 7 din Codul Fiscal, dupa cum rezulta si din continutul juridic al conventiei civile, activitatea mea desfasurandu-se lunar, la sediul angajatorului, cu respectarea normelor impuse de acesta si cu folosirea bazei materiale a acestuia . Atunci, conform aceluiasi art 7 din Codul Fiscal, alin 2.2("2.2. În cazul reconsiderării unei activităţi ca activitate dependentă, impozitul pe venit şi contribuţiile sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, vor fi recalculate și virate, fiind datorate solidar de către plătitorul şi beneficiarul de venit. În acest caz se aplică regulile de determinare a impozitului pentru veniturile din salarii realizate în afara funcţiei de bază"), nu trebuie sa mi se restituie impozitul de 16 % aplicat pe sumele retinute ca si contributii sociale? In cazul art 52 mentionat de dvs, platitorul de venit nu avea obligatia retinerii contributiilor sociale.
Buna ziua, sunt medic si am incheiat o conventie civila de prestari servicii cu o clinica . Angajatorul mi-a retinut urmatoarele contributii: CAS 10,5% din venitul brut, CASS 5,5 % din venitul brut, impozit venit 16% din venitul brut. Am depus D200 pentru anul 2013 si am primit notificare din partea ANAFca nu trebuia sa depun D200, 16% fiind impozit final pentru care nu se face regularizare, aceasta facandu-se numai pentru impozitul anticipat de 10%. Angajatorul mi-a comunicat ca pentru activitatile medicale prestate in baza unei conventii civile se aplica OUG 58/2010 si HG 791/2010. In conventia civila nu este prevazut acest impozit sau alt impozit pe venit, practic neexistand acordul meu pentru retinerea acestuia. Va rog sa-mi spuneti ce impozit trebuia platit si cum procedez pentru recuperarea diferentei, daca este cazul. Multumesc.