avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters324101

Activitate ContSters324101

Răspuns la discuția Raspundere contabil
Legea contabilitatii: art 6 Documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitate angajează răspunderea persoanelor care le-au întocmit, vizat şi aprobat, precum şi a celor care le-au înregistrat în contabilitate, după caz. "..........
Deci facturile intocmite, aprobate, avizate sunt de administrator raspunderea este a lui......dar si eu raspund pentru inregistrarea facuta....Inteleg eu ceva gresit?
Răspuns la discuția Raspundere contabil
Am inteles si va multumesc de raspuns. Imi este frica pentru ca legea contabilitatii zice ca si contabilul raspunde la fel ca si administratorul pentru inregistrarile facute in contabilitate. Iar daca administratorul a facut smecherii si eu le-am inregistrat nebanuind ca poate sa fie ceva la mijloc nu vreau sa pic in plasa. Nu lucrez de mult in contabilitate si nu vreau sa profite cineva de acest fapt.
Buna seara,
Ce se poate face in cazul in care eu, in calitate de contabil a unei societati cu CIM partial, am inregistrat in contabilitatea societatii facturile primite de la administrator, iar acum sunt sesizat cum ca un partener (furnizor) era o firma fantoma? Precizez ca la primirea facturilor respective eu am verificat furnizorul pe anaf, aparea activ si platitor de tva. Contract cu furnizorul respectiv avem. Mie toate actele mi s-au parut in regula. Pot fi tras la raspundere? Pot intra la evaziune fiscala prin deducerea TVA-ului? Rog un sfat!