avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate TheWatcherofficial

Activitate TheWatcherofficial

totusi habar nu am de unde sa iau toate hartiile respective
Pai cam asta e argumentul meu...Vreau sa am numele de familie al bunicului meu,nume care ar fi trebuit sa il am de la nastere..
Taicamiu avand un moment de ratacire,fiind certat cu bunicul meu si l-a schimbat in momentul casatoriei,,,.
Din 5 copii pe care ii are tata (4 baieti si o fata) e bine ca macar unul sa duca numele mai departe.L-am respectat pe bunicul meu si fiind decedat acum imi pare rau ca nu am facut asta inainte sa moara...
Macar atat merita din partea mea!!
Provin dintr-o familie veche din romania,cu radacini care duc pana in perioada imperiului bizantin....
Cam astea sunt motivele....
Or fi indeajuns? Vreau sa port un nume din familie nu unul alea aleatoriu....
Sunt sanse?
Voi ce spuneti? Sunteti oameni cu facultati.....
Multumesc pentru mesaj.
Ati fost foarte "pe subiect" si apreciez acest lucru.
Din ce am citit nu ma incadrez in nici un aliniat de pe pagina "cu motive" [ link extern ]

Motivul pentru care as vrea sa imi schimb numele este in primul mesaj al meu..
Ce pot face in acest caz?
1.aleg la nimereala un motiv din acea lista..standardizata?
2.pot sa explic motivul exact cum am facut-o aici pe site?
Corbalb....e prea mult pentru mine ce e acolo...trebuie sa stiu concret....stiu deja ce scrie acolo dar nu imi raspunde la intrebare si cerere....
Crezi ca imi era greu sa caut pe google?
Am postat aici pentru ca poate exista cineva care imi poate raspunde EXACT
La casatorie parintii mei si`au schimbat numele in Gheorghita..Pe tatal meu il chema Simidon iar pe mama Gherghita(observati diferenta)...
Bunicul meu din partea tatalui avea numele de familie Simidon iar tata era singurul urmas.
Noi suntem 4 baieti si o fata..Toti cu numele Gheorghita...
Eu as vrea sa duc numele(original) de familie mai departe si doresc sa il schimb din Gheorghita in Simidon fara sa ma casatoresc..Nici macar nu am in plan lucrul asta si mi se pare absurd ca asta sa fie singura solutie in 2014
Vreau sa ma sfatuiti clar,Fara liste cu prea multe legi,ordonante si aliniate..
Doresc sa stiu legea exacta in baza careia imi pot sau nu schimba numele..Unde ar trebui sa merg,ce documente trebuie sa am..
Va multumesc anticipat!

P.S. Nu am stiut exact unde sa-l incadrez...asa ca l`am pus la raspunsuri in comunitate...
Rog adminul daca nu am postat unde trebuie sa mi`l incadreze corect...