Multumesc pentru raspuns.Totusi as mai avea o nelamurire.Daca(spun daca pentru ca vecinul meu nu stie exact ce scrie in procesul verbal scris in urma accidentului)este considerata vinovata fetita atunci trebuie sa plateasaca cheltuielile de spitalizare?Accidentul s-a produs in felul urmator:fetita nu s-a asigurat si a iesit brusc in fata masinei.In zona respectiva a drumului national este o scoala care este semnalizata prin indicatoarele"Atentie Copii" si "Limitare de viteza 40 km/h.Desi notificarea de la Spital a sosit in urma cu 3 zile,reprezentantii spitalului il ameninta cu trimitrea in judecata pe vecin.Nu inteleg cum,caci notificarea de la spital a sosit si a fost scrisa pe numele fetitei.Soferul cu care initial s-a convenit verbal a se plati cheltuielele de spitalizare in parti egale nici macar nu mai raspunde la telefon.Ce ma sfatuiti sa faca vecinul meu?
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire,desi din ce am citit nu ar trebui sa fie nelamurire.Fetita(11 ani) unui vecin a fost victima unui accident rutier.Vecinul respectiv nu a avut nicio pretentie de la sofer.Fetita,ca urmare a accidentului,a fost spitalizata timp de 8 zile impreuna cu mama ei.Acum i se cere de catre spital suma de 1700 ron cheltuieli de spitalizare.Este corect sa platesca fetita avand in vedere articolul mentionat mai sus prin care copii de pana la 18 ani sunt scutiti de coplata?