La instanta va referiti la proces civil?
In cazul in care se dovedeste ca se putea evita accidentul prin respectarea vitezei legale se va schimba rezolutia in culpa comuna?
Trec prin intersectia respectiva de cel putin 4 ori pe zi si sunt 99.99% sigur ca a trecut pe rosu, dar eu nu am nici un martor pentru ca am fost dus la spital cu ambulanta.
Daca totusi raman eu vinovat (dupa cate cazuri se vad la TV si cat de corupti sunt unii politisti nu m-ar mira sa spuna ca circulam cu 100kmph in oras desi plecasem cu 5-10 metrii mai in spate de la semafor) mi se va suspenda permisul pe o perioada de 60 de zile cu posibilitatea redobandirii lui dupa 30? La fel, daca se incepe actiunea civila, dupa sentinta asiguratorul plateste si eu nu mai am nici o raspundere?
Bun, in cazul in care ei dau declaratie la notar sau politie ca nu au pretentii de la mine si ca nu vor deschide actiune civila/penala in instanta mai au dreptul la despagubire din partea asiguratorului?
Buna ziua,
Intr-o seara, in timp ce ma intorceam acasa am fost implicat intr-un accident din care au rezultat 3 victime (eu si inca 2 in cealalta masina).
Eu sunt acuzat ca am plecat pe culoarea rosie a semaforului, desi stiu sigur ca m-am uitat la timerul semaforului si mai era doar o secunda in momentul cand mi-am luat privirea de la el. Celalalt conducator se jura ca a trecut pe verde. Daunele masinilor se vad cu ochiul liber ca nu fac obiectul unei viteze de oras (ambele masini sunt distruse in proportie de peste 50%). In eventualitatea in care voi fi invinuit penal pot cere experitza masinilor pentru stabilirea vitezei? Daca persoana respectiva circula cu viteza mai mare decat cea legala si se stabileste ca daca circula cu viteza legala accidentul nu se mai petrecea se considera culpa comuna?
Daca cei din cealalta masina au pretentii materiale de la mine pot cere direct asiguratorului prin deschiderea unui dosar de dauna sau trebuie sa trec printr-un proces mai intai? Singurele amenzi de circulatie pe care le-am luat in 7 ani sunt pentru depasirea cu 1-2 kmph a vitezei legale sau pentru nepurtarea centurii de siguranta in oras. Pot invoca acest motiv ca fapt atenuant? De asemenea, nu am avut niciodata suspendat permisul in acesti 7 ani(500.000+ Km in RO si EU).
Din cate stiu cei 2 pasageri ai celeilalte masini nu necesita mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale. Daca se dispune neinceperea urmaririi penale mai pot depune plangere penala impotriva mea sau sa ceara despagubiri?