Va mulțumesc, pentru răspuns.
Faptul de a nu-mi lua concediu medical cod 14, atunci cand ma simteam bine, a avut ca raționament posibilitatea de a-l solicita in momentul in care am intr-adevăr nevoie, cand starea mea de sănătate nu-mi permite să merg la serviciu.
Nu e bine să fii corect, asta e concluzia trista la care am ajuns.
Buna ziua!
In ianuarie 2014 am fost diagnosticata cu neoplazie (carcinom papilar varianta foliculara), am facut terapie cu iod radioactiv la I.O. Cluj-Napoca.
In ultimii doi ani (2015 si 2016) am solicitat concediu medical cod 14 doar pentru perioade scurte (nu depasesc 60 de zile calendaristice), deoarece majoritatea investigatiilor medicale pe care mi le-am facut au fost in perioada concediului de odihna.
In prezent, medicul oncolog local (in evidenta caruia ma aflu) refuza sa-mi acorde concediu medical cod 14, motivandu-si refuzul prin faptul ca nu am recidiva neoplazica sau aparitii neoplazice noi.
Precizez ca doresc concediu medical deoarece nu ma simt bine si as dori sa efectuez noi investigatii medicale, in afara orasului de domiciliu (Bacau).
Intrebarea mea este cat se poate de simpla:
Mai am dreptul la concediu medical cod 14 sau sunt pedepsita pentru faptul ca am mers la serviciu si am muncit, atunci cand ma simteam bine, in loc sa stau acasa, in concediu medical?
Cum sa demonstrez recidiva sau aparitia a noi formatiuni neoplazice, din moment ce eu nu pot lipsi nemotivat de la serviciu.
Buna ziua!
Am 36 de ani, aproximativ 11 ani vechime in campul muncii si sunt de profesie profesor.
Sunt bolnava de neoplazie si as dori sa intreb:
Pot beneficia de pensie de invaliditate?
Lucrand in invatamant, imi pot pastra statutul de titular daca voi lucra doar cu jumatate de norma?
La vechimea efectiva in campul muncii sa adauga si perioada facultatii, patru ani, studii la zi, ca perioada de vechime?
Conteaza din punct de verde financiar daca am mai multi ani vechime decat perioada minima necesara pentru pensionare?