Va multumesc,dar tocmai am facut asta si n-am primit vesti prea bune.
Ideea e ca s-au executat modificari neautorizate de catre copropietara si familia ei,marindu-si astfel locuinta,astfel incat si accesul,usile de intrare au fost mutate chiar in fata geamurilor mele,la parter fiul si-a construit o terasa care ocupa jumatate din fatada locuintei mele.
Eu nu locuiesc acolo,mi-au ocupat si distrus locuinta,i-am scos in 2009 si am efectuat reparatiile,am facut expertiza tehnica asupra starii imobilului si evaluarea distrugerii,dar nu am actionat mai departe atunci pentru ca viata mea reala se desfasoara in alta parte.
In 2010 aflu despre o actiune de partaj,desfasurata fara stirea mea,finalizata in 2009,in care s-a facut o subevaluare a imobilului,expertiza tehnica de partajare in care s-au luat in calcul suprafete exterioare ,inclusiv terasa fiului de pe fatada mea,ma rog,le-a reiesit un procent de 8,6% diferenta in favoarea copropietarei,desi in realitate locuinta mea are 80 m,iar a ei prin modificarile aduse 145m,de unde le-a rezultat si o sulta conforma cu procentul de 8,6%,eu fiind propietar cu 50%!
Atunci ma aflam intr-o stare de asistenta sociala si singurul mod de a actiona a fost sa depun plangere la politie si parchet,reclamand si actiunea de partaj si alte aspecte de tulburare de posesie,in decembrie 2010. In 2011 li s-a intocmit dosar penal,care dupa 1 an a fost solutionat cu NUP.
Acum aflu ca actiunea de partaj nu mai poate fi atacata,ca sulta trebuia s-o cer si daca n-am facut-o,s-a perimat,ca expertiza tehnica de evaluare a daunelor din 2010 nu mai poate fi folosita,e adevarat ca n-am atacat in instanta pentru ca ma aflam in situatia descrisa,dar parchetul,o institutie de pe langa Judecatorie ,caruia m-am adresat,politia,institutii ale statului care trebuie sa-mi apere drepturile,inseamna pasivitate din partea mea?
Speram ca un executor judecatoresc mi-ar putea raspunde daca as putea executa macar sulta,asa cum e ea.
:help:Pe de o parte constitutia iti garanteaza dreptul la proprietate,iar pe de alta parte un drept detinut de familia mea din 1966 si mostenit de mine, il pierd ca nu am atacat o hotarare abuziva in instanta ,ci la parchet,iar infractorii care-ti incalca dreptul sunt cetateni cinstiti!
Si totusi in CF eu detin 50% ,in continuare,platesc impozit pt asta,dar nu pot actiona!Este stupid.
Va multumesc
Ce se poate face in cazul unui proces de iesire din indiviziune solutionat in anul 2009, despre care coproprietarul parat nu a avut cunostinta de cauza,aflandu-se la 2000 km,reclamantul ascunzand acest amanunt pe parcursul procesului.
-Este vorba despre 2 proprietari cu cota de 50% fiecare,unde unul domiciliaza cu familia si a executat modificari fara acordul copropietarului,marind partea locuita,astfel incat accesul in locuinta se face exact in fata geamurilor celuilalt copropietar,construind chiar si o terasa care ocupa jumatate din fatada acestuia.
-Pentru efectuarea evaluarii si a expertizei tehnice a imobilului s-a patruns prin efractie in locuinta paratului,copropietarul neavand drept de a patrunde si a face poze si masuratori.
-Locuinta a fost subevaluata,la valoarea pietii care explodase in 2008,o casa de 10 camere intr-o zona buna a Brasovului,a fost evaluata la pretul unui apartament de 3-4 cam intr-un bloc.
-S-a stabilit o sulta intr-un calcul ciudat,reclamanta avand o suprafata de 142 m,paratul 80m,au stabilit ca reclamanta are cu 8,6%!? mai mult,sulta stabilita fiind conforma procentului.
-Nu s-a platit sulta,dar s-a intabulat partajul,paratul afland despre actiune abia dupa 1 an jumatate,cand din motive obiective nu s-a putut deplasa pt a intreprinde ceva.
Mentionez ca expertizele asupra imobilului nu sunt facute de catre experti judiciari,sunt extra judiciare.
Va rugam sa ne indrumati asupra unui mod de a ne restabili dreptul.
Multumim:frantic: