avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate blondemc89

Activitate blondemc89

Răspuns la discuția Am mostenit o datorie
av.antoanelageaman a scris:
nimenu nu va poate executa pentru o mostenire acceptatata tacit..

Deja au făcut-o cu imobilul. Poprirea e restul ce a mai rămas.

Răspuns la discuția Am mostenit o datorie
Plata nu s-a facut de buna voie. A fost doar poprire / sumele ret›inute din salarii.

Iar sumele datoriilor depas™eau cu mult valoarea imobilului cu care s-a vandut. (la un pret› ff mic, sub valoarea acestuia.alte bunuri (activ) nu a rezuot

Buna ziua,

problema mea incepe de la faptul ca am mostenit tacit ceea ce mi-a lasat tatal meu in urma 2010 cand a decedat, sunt unica mostenitoare. Activul constatea intr-un imobil care a fost la urma executat silit si a achitat datoriile pe care le-a acumulat, mai mult sau mai putin.
Insa a mai ramas una. Acea datorie este la vama pentru introducerea unui autovehicol in tara in 15.12.2003 din Germania. Directia romana a vamurilor (banuiesc ca asa se poate numi) a verificat in data de 08.01.2004 la postul vamal din Germania starea obiectului: In acea scrisoare a reiesit ca autovehicolul respectiv (VW Golf IV din 2001) nu este produs al UE in sensul tratatului UE-Romania. (Este unul dintre multe care s-au produs in Uitenhage, Sudafrica, dar pt VW este tot marfa produsa in regimul UE deoarece avea VW un tratat cu UE sau ceva asemanator).
Problema acuma este: Eu in momentul mostenirii nu am stiut de aceasta datorie. M-am trezit ulterior cu executare silita (am schimbat si domiciliu si am ramas cu lipsa multora documente primite prin posta) prin poprire salarului. Fiind tanara la 24 de ani si fara mari posibilitati financiare, fara sa detin bunuri (incerc sa imi achizitionez un imobil sau nu locuiesc in chirie toata viata, insa ma incurca o poprire ) imi doresc sa scap de aceasta datorie care dupa gandirea mea...
... s-a creat cand eram minora (nu stiu cat conteaza asta)
... nu stiu daca nu avea posibilitati de prescriere (nu am idee daca ar putea fi chiar relevant in acest caz - dar incerc orice)
... suma este foarte mare datorita majorarilor (7700€ sunt pt un om tanar la inceput de drum o suma foarte mare)
... vehicolul pana la urma a fost produs al UE (detin o copie dupa extras de la Vama din Germania/Adeverinta de trafic al marfii, in care scrie (in germana): stat, grup de stat ori zona al carui marfa de origine este considerat obiectul: UE).

Intrebarea mea... dupa plata a 800 € pana acuma.
Ce posibilitati exista sa nu mai platesc?
Daca da, si dpmdv nepotrivit executata, nu pot dobandi suma inapoi?

Va rog a-mi da niste sfaturi, deoarece vreau sa cunosc cat mai multe pareri, deoarece am auzit ca se poate scapa si primi banii inapoi (fiind produs al uniuni europene si etc.)

Va multumesc frumos!!!
Buna ziua,

problema mea incepe de la faptul ca am mostenit tacit ceea ce mi-a lasat tatal meu in urma 2010 cand a decedat, sunt unica mostenitoare. Activul constatea intr-un imobil care a fost la urma executat silit si a achitat datoriile pe care le-a acumulat, mai mult sau mai putin.
Insa a mai ramas una. Acea datorie este la vama pentru introducerea unui autovehicol in tara in 15.12.2003 din Germania. Directia romana a vamurilor (banuiesc ca asa se poate numi) a verificat in data de 08.01.2004 la postul vamal din Germania starea obiectului: In acea scrisoare a reiesit ca autovehicolul respectiv (VW Golf IV din 2001) nu este produs al UE in sensul tratatului UE-Romania. (Este unul dintre multe care s-au produs in Uitenhage, Sudafrica, dar pt VW este tot marfa produsa in regimul UE deoarece avea VW un tratat cu UE sau ceva asemanator).
Problema acuma este: Eu in momentul mostenirii nu am stiut de aceasta datorie. M-am trezit ulterior cu executare silita (am schimbat si domiciliu si am ramas cu lipsa multora documente primite prin posta) prin poprire salarului. Fiind tanara la 24 de ani si fara mari posibilitati financiare, fara sa detin bunuri (incerc sa imi achizitionez un imobil sau nu locuiesc in chirie toata viata, insa ma incurca o poprire X-( ) imi doresc sa scap de aceasta datorie care dupa gandirea mea...
... s-a creat cand eram minora (nu stiu cat conteaza asta)
... nu stiu daca nu avea posibilitati de prescriere (nu am idee daca ar putea fi chiar relevant in acest caz - dar incerc orice)
... suma este foarte mare datorita majorarilor (7700€ sunt pt un om tanar la inceput de drum o suma foarte mare)
... vehicolul pana la urma a fost produs al UE (detin o copie dupa extras de la Vama din Germania/Adeverinta de trafic al marfii, in care scrie (in germana): stat, grup de stat ori zona al carui marfa de origine este considerat obiectul: UE).

Intrebarea mea... dupa plata a 800 € pana acuma.
Ce posibilitati exista sa nu mai platesc?
Daca da, si dpmdv nepotrivit executata, nu pot dobandi suma inapoi?

Va rog a-mi da niste sfaturi, deoarece vreau sa cunosc cat mai multe pareri, deoarece am auzit ca se poate scapa si primi banii inapoi (fiind produs al uniuni europene si etc.)

Va multumesc frumos!!!!