avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate Simi25

Activitate Simi25

Răspuns la discuția Problema furt bani
Ieri i-am anuntat ca nu mai doresc sa mai continui activitatea in cabinetul lor. Mai inainte de acest lucru, dimineata i-am comunicat patronului ca eu consider ca trebuie chemata politia daca s-au furat bani. Patronul a negat, motivand ca stie el ca politia nu face nimic. Am insistat de 4-5 ori sa vina politia ca poate asa aflam si cine a furat. Desigur am fost refuzata. Dar mi s-a comunicat ca lipseste o suma de 1000 ron si va trebui acoperita caci e pierdere practic. In continuare am fost acuzata indirect de catre colege, ca ele nu ma acuza dar stiu ele ca eu facusem curat in acel dulap, ca le-au mai lipsit luni si alti 11 lei, ca ele muncesc si altii se bucura de munca lor. Patronul le-a considerat simple rautati si nu a dorit rezolvarea furtului pe cale legala, dar imi sugera practic ca va trebui sa dau si eu bani , daca nu chiar pe toti. I-am comunicat ca doresc sa facem contract de munca, sa vad ce zice, mi-a zis ca imi va face din data de 10. I-am zis ca in lege scrie ca se face si pe perioada de proba, mi s-a zis din nou ca din data de 10 iulie imi va face. Apoi am renuntat la "locul de munca".
Buna seara, as dori cateva sfaturi privind urmatoarea situatie:

Lucrez de 2 saptamani la un cabinet veterinar, mi s-a zis ca sunt in perioada de proba pentru o luna (insa nu s-a facut inca contract de munca). Postul era de asistent veterinar: se pare ca intra in obligatiile mele curatenia totala (desi mai exista un alt asistent veterinar, dar acela nu face curat), ajutarea medicului normal si alte activitati terte ce tin de activitatea veterinara. Colega asistent veterinar, care nu matura, nu spala pe jos, nu sterge praful deloc in general, mi-a lasat un mesaj pe o foita marti ca a spalat si a maturat ea cu o seara inainte (ea e in tura de dupa-amiaza, eu de dimineata si ca sa sterg eu doar praful). Am sters praful pe rafturi si in dulapuri, mai putin 1 dulap din stanga (il curatasem cu o saptamana inainte, m-am gandit ca nu se stransese praful intre timp - acel dulap sta mai mult inchis). Marti, am fost trimisa sa cumpar niste medicamente de la farmacie si mi s-au dat 100 ron din acel dulap, dintr-un loc mai ascuns din dulap. Am returnat restul, toate bune si frumoase.
Astazi, miercuri, am vrut sa plec la ora 3 , cand mi se termina tura, moment in care doctora din tura de dupa-amiaza, mi-a zis ca nu plec nicaieri ca sa mai raman. Am mai ramas si in alte ocazii, nimic neobisnuit. S-a dus la domnul doctor (patronul cabinetului), a carui asistenta eu sunt, plangandu-se ca lipsesc bani. Ulterior, asistenta dansei m-a luat sa ma intrebe ca nu-i asa ca eu marti am sters praful in dulapul cu pricina? Si nu-i asa ca am gasit niste plicuri pe sub o cutie? (intr-adevar le vazusem cu o saptaman inainte cand curatasem dulapul, m-am minunat ce or cauta acolo dar nu m-am uitat la continut si le-am repus unde erau). Vazand treaba, deja am inceput sa banui unde va conduce si le-am transmis dansilor ca eu nu am furat nimic, ca nu sunt o hoata.
Moment in care asistenta mi-a zis ca nu ma acuza ca nu au dovezi cu care sa dovedeasca ca eu am furat si ca cine se scuza se acuza.
Personal cred ca este o inscenare, nu cred ca acei bani s-au furat intr-adevar. Nu au zis despre ce suma e vorba ci ca e o suma mare si ca daca ar fi mai mica nu ar fi problema. Sunt uimita ca nu au chemat politia deloc. Dar au tinut sa-mi repete ca nu ma acuza pentru ca nu au dovezi. Deci practic ele ma acuza indirect ca eu sunt hoata.

Ce pot face in aceasta situatie? Sa plec sau sa nu plec? Ma gandesc ca daca plec vor considera ca eu am furat, practic sunt medic veterinar, nu-mi permit sa am reputatia patata de aiurea de la o magarie practic.
Ce ma sfatuiti sa fac?