avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraTeodora

Activitate AlexandraTeodora

Buna ziua, am o intrebare legata de dreptul de a beneficia de indemnizatie crestere copil.
Eu ar trebui sa nasc la sfirsitul lunii septembrie, iar in perioada 25 noiembrei 2013-15 iunie 2014 am fost in concediu fara plata, deci nu am realizat venituri ( concediul a fost cerut de mine), am dreptul la vreo indemnizatie? Exista posibilitatea sa platesc retroactiv darile pe salariu (sanatate, pensie, somaj etc)? Am gasit urmatorul paragraf in lege si nu imi este clar ce inseamna perioada asimilata:
Situatii speciale
Perioade asimilate: in situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioade asimilate, fara venituri aferente acestora, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca o persoana realizeaza venituri pe o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12. In cazul in care, in urma acestui calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.
Va multumesc