avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate NIKA

Activitate NIKA

Si daca a iesit de doua ori ce? A fost caldura mare in ambele zile ale examenelor. Multi oameni nu au putut manca de dimineata din cauza emotiilor dar s-au hidratat bine ca sa nu li se faca rau de la caldura si evident au simtit si nevoi fiziologice. Nu toata lumea poate sa "tina" 2-4 ore dupa un litru de apa. Ce e asa ciudat si suspect?
Multumesc!
Intrebare pentru auditori: s-a afisat orarul pentru anul I? Eu nu reusesc sa dau de el pe net iar la avizier nu am cum saajung. Aveti informatii daca avem ceva programat pentru luni?:help:
Pentru A. A. Sanda Oana: In cazul in care vezi acest mesaj cauta-ma pe privat pentru informatii legate de adeverinta ta de practica !!!
O colega care a terminat INM anul asta mi-a zis ca se deconteaza cheltuielile pt vizita medicala.
Intrebarea mea: 10 zile lucratoare sau calendaristice?
Nu de alta da pt chestia aia cu "date rezultate din evidenta organelor judiciare" trebuie sa faci cerere la politie si sa primesti si raspuns. O alta prietena care a trecut in anul 2 la INM mi-a zis ca pt " ..." faci cerere la politei si ei iti raspund ca nu elibereaza astfel de date decat autoritatilor asa ca iti dau o foaie cu refuzul lor. Colega mea zice ca ea si colegii ei au atasat la dosar respectiva foaie impreuna cu cazierul judiciar.
V-am dat cateva exemple de intrebari si eu si colegii mei.Cititi cu atentie. Pe torrentz incerci variante pana gasesti pe cea potrivita. La mine a fost "LSAT" nu "LsaC". T vine de la "test".
Aste sunt intrebarile pe care le-am primit sau ni le amintim. Sfatul de a ruga un prieten sa te ajute este pentru a te obisnui cu critica comisiei cu tachinarile. Voi pierdeti din vedere esntialul. Nu poti sa te duci la interviu cu un discurs. Unu la mana : poti primi intrebari total diferite de ce am primit noi cei care va raspundem aici si atunci ce o sa faci? Oricum daca te simte comisia ca ai discursul pregatit o sa te "toace" incet si o sa incerce sa te puna in dificultate. Nu exista un raspuns magic stiut ca daca ar fi fost toti ar fi luat 10 la interviu. Doi la mana: ti-am dat exemple de cum am raspuns noi la unele intrebari. Singurul raspuns pe care trebuie sa il sti este la intrebarea "de ce ai ales magistratura"
Nu raspunsurile care au functionat la noi sunt importante.
Nu asta trebui sa sti ca sa fie bine. Eu nu am stiut ce intrebari o sa puna am fost in prima zi si am luat 10. İa in calcul sfaturile pe care ti-le-am dat cu privire la prezentarea ta in fata comisiei. Chiar daca dai raspunsurile perfecte dar nu creezi o legatura cu comisia, daca nu faci o impresie placuta ca om , daca nu arati ca esti omul potrivit pentru aceasta meserie nu o sa iei o nota perfecta. İnca o data: nu e vorba despre a sti raspunsurile in avans. Sa crezi asta cred ca ar fi prima ta greseala!
Eu pentru prima proba am renuntat la servici si am invatat vreo 4 luni.Este a doua oara cand dau asa ca mai aveam ceva ramas de anul trecut. Pentru proba de logica am facut testele din anii trecuti iar pentru partea de rationament analitic care imi cam manca din timp foarte mult mi-a aratat prietenul care este cea mai buna abordare pentru o rezolvare rapida(lucru care mi-a dat incredre).Precizez ca anul trecut nu am ajuns la logica.Exista teste LSAT pe net care sunt care sunt identice(nu la continutul textului ci la format si rationament) cu cele care se dau la İNM. Exista si carti cu aceste teste dar , asa cum a mai zis cineva, faceti rost de ele din timp. Conteaza enorm exercitiul pentru aceste teste. İti da siguranta si te ajuta sa te concentrezi. La testul de logica regula nr.1: nu sti sa rezolvi intrebarea treci la urmatoarea si nu te bloca. Mai bine pierzi o intrebare decat 10minute si toata concentrarea si increderea. Valoarea unei intrebari cantareste putin in nota finala asa ca nu va ambitionati sa nu va scape vreo intrebare ca nu merita. E o abordare proasta.Acest lucru e valabil in special la rationamentul analitic. İn legatura cu testele LSAT..in SUA , din cate am citit eu se dau 4 testari pe an asa ca, daca nu gasiti cartea(eu nu am avut timp) cautati pe internet pe Torrentz dupa aceste teste . Sunt 2 fisiere diferite cu toate testele de s-au dat in SUA la admiterea la drep( inclusiv cele de anul asta). O sa gasiti o "caruta" de teste. Partea buna la fisierele de care va zic este ca are incuse manuale de rezolvare a testelor, adica iti prezinta rationalizarea de la a-z, pt ca orcine sa inteleaga. E adevarat ca testele sunt in engleza, ca si manualele de 400 de pagini dar tot asa e adevarat ca mai e un an pana la examen asa ca nu ar trebui sa fie o piedica asta. Eu nu am facut in viata mea teste de logica iar cateva pagini citite de acolo mi-au trasat un cadru foarte important...va imaginati ce efect ar avea sa citesti toata cartea? Apucati-va de teste de pe acum. La acestea nu e vorba de a retine ceva ci de a forma ablitatea de analiza. Odata ce o dobandesti nu se pierde. Oricum nu o sa va arda de civil curand asa ca folositi timpul. Saptamana dintre cele 2 probe NU E SUFİCİENTA pentru pregatire daca vreti o nota mare.
Pentru interviu...tinuta conteaza. Trebuie sa afisati incredere si siguranta dar nu ingamfare. Fiti spirituali, raspundeti siguri pe voi, o gluma strecurata subtil poate descreti fruntile.Nu va fie frica sa fiti naturali.Oamenii aia nu sunt acolo sa va pice ci sa va testeze. Nu are nimeni ceva personal cu voi.Exista intrebari care s-au regasit la mai multi oameni(de ce ai ales magistratura, o maxima de explicat,conflictul de interese cu familia, importanta banilor).La mine maxima s-a bazat pe observatia ca vorbesc repede si mult ( evident:rolleyes:).La acest tip de intrebare trebuie sa te adaptezi.Nu exista raspuns predefinit Daca iti pun o intrebare cu privire la ce ai fi dispus sa faci pt un membru al familiei daca ar avea nevoie de ajutorul tau legal nu fi ipocrıt sa susti ca nu ti-ai calca niciodata pe princiipiile tale de munca pentru a ajuta pe mama sau tata. Daca chiar crezi asa ceva nu fi narod sa spui asa ceva. Si membrii comisiei sunt oameni si au parinti. Spune ca nu ai face nimic sa incalci legea dar ai face tot ce iti sta in putinta sa ajuti. Doar e vorba de mama si tata..O solutie:D pt interviu: (a mers la mine) Pe baza unor inrebari care stiti ca s-au pus in alti ani faceti-va un set de raspunsuri cadru si fiti pregatiti sa ramnificati de la acestea in functie de intrebarile puse voua personal. Vorbesc de raspunsuri cadru pentru ca trebuie sa fiti constanti si nu salcie in vant. Chiar daca respunsurile pe care vi-le-ati formulat par ideale rugati-l pe prietenul vostru cel mai critic sa va asculte si sa va testeze( si nu doar pe el). Critica e constructiva!
İn legatura cu comisiile.. statistic nota lor nu a influentat semnificativ rezultatele(vezi mesajele anterioare). E adevarat ..comisia 1 a dat cele mai mici note si a pus intrebari nepotrivite, comisia 2 a fos la mijloc foarte aproape de com.3 iar comisia 3 cele mai mari note. Sfat din logica: daca intre doua lucruri exista legatura aceasta nu inseamna in mod obligatoriu ca se determina una pe cealalta.
Asa ca: a ajunge la comisia 3 nu va garanteaza succesul(au dat multe note mici si cea mai mica nota a fost tot acolo) .
Daca ajungeti la comisia1( care a dat si note foarte mari)nu disperati.Cum alti au luat note mari puteti si voi. Asimilati-va cu cei care au reusit . Nu va considerati perdanti inainte de a incepe.!!!! Cam astea ar fi sfaturile si impresiile mele(lungi).:D

P.S. eu nu descarc de pe torente.Nu e bine sa descarci de pe torente!!! Am auzit si eu de ele de la altii:innocent::wassat:
İn primul rand rand cuvantul "noroi " era o metafora . İmi pare rau daca ai considerat-o neinspirata. Nu iti era adresat tie ci acelora care s-au grabit sa sugereze "aranjamente" si "manarii" fara sa analizeze efectiv impactul pe care interviul l-a avut asupra notelor(statistic vorbind). Pe mine m-a deranjat.
Sunt de acord ca e o proba subiectiva dar va intreb..cate teste pe care le trecem nu sunt subiective? Spre exemplu notele de la scoala date de multi profesori "dupa ureche" sau interviurile pentru angajare la care soarta ta depinde de impresia pe care o faci unei persoane subiective. Cum ati rezolva partea de subiectivism in aceste cazuri? Nu cred ca "obiectivitatea" e cheia. Luati in considerare ca interviul e 10% din nota nu mai mult.Cred ca acest subiectivism al interviului iti da sansa sa te remarci din multime ca "persoana potrivita" pentru o anumita meserie. Ai dreptate cu privire la domeniul din care se intreaba la interviu. Cineva a zis ca a fost intrebat din apel si recurs ceea ce mi se pare aberant.Pe de alta parte nu poti sa pretinzi aceleasi intrebari. Unde ar fi egalitatea de sanse intre primul intervievat si ultimul?
İn ultimul rand ma intreb cum ati vedea procedura de rezolvare a contestatiilor referitoare la interviu? O reexaminare de alta comisie poate? Nu ar insemna asta o a doua sansa pentru acei care pur si simplu nu au facut fata interviului prima oara? Cred ca atunci am putea vorbi de subiectivism si "aranjamente".
Lasand examenul la o parte, va doresc multa bafta la İNM si sper sa reusim sa avem o promotie unita. :hugall:
Buna! In primul rand felicitari celor care au luat examenul! In al doilea rand imi pare sincer rau pentru cei care au invatat cu adevarat si au avut ghinionul sa pice din cauza existentei interviului.. mai bine zis pentru cei 7 oameni care au picat din cauza interviului . Daca faceti o mica statistica pe tabelul afisat de colegii nostrii o sa vedeti ca exact 7 oameni(si unul retras) ar fi trecut examenul daca interviul nu ar fi existat sau nu s-ar fi socotit la nota finala. Este adevarat ca interviul a schimbat clasamentul (pe mine m-a ridicat 10 pozitii) dar doar un numar de 7 oameni au trecut sub linie din cauza lui. Consider ca un asemenea numar (7) dintr-un numar de 240 nu sustine o teorie a conspiratiei a comisiilor ci din contra, o demonteaza. Acesti oameni au avut ghinion...de o comisie severa sau de o zi proasta. İn legatura cu comisiile .. 4 oameni din cei 7 au fost la Comisia 1 dar cu toate acestea, cel care a luat nota cea mai mica - si a si picat - a fost la Comisia 3.( precizez :comisia 3 a acordat cele mai mari note si 30 de note de 10- asa ca probabil respectivul a avut o zi proasta)
Acesti 7 oameni sunt singurii care ar avea motive sa se planga de existenta interviului . Pe restul nu i-a influentat in alt mod decat poate cu privire la primirea unui loc in camin. Concluzionand i-as ruga pe restul sa nu arunce cu noroi doar de dragul de a arunca pentru ca nu le face cinste.
Pentru cei care au picat: aveti curajul si determinarea de a incerca si la anul. Majoritatea din cei care am intrat nu suntem la prima prezentare. Perseverenta da roade.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
Am primit sintezele. Va multumesc!