Am primit recent (3 luni), de la patrimoniul local, hartie cum ca tatal meu are o datorie reprezentand chiria spatiului unde isi desfasura activitatea cu intreprinderea individuala constituita de el. El a decedat in 2017, iar patrimoniul local a fost notificat la vremea respectiva de prin certificat de deces si predarea cheilor spatiului respectiv, insa nu au oferit niciun fel de proces verbal de primire intrucat ar fi trebuit sa se faca pe numele titularului, din cate inteleg. Stiu asta, pentru ca ne-au cerut proces verbal cand am mers la Directia Administrare Patrimoniu, si mi-a cerut copie dupa procesul verbal respectiv. Dar de unde, ca nu exista.. mi-a spus functionara si ca datoria trebuie achitata de noi, fiindca suntem mostenitori si "ne-am folosit de spatiu". Asta mi s-a parut o porcarie totala, i-am zis doamnei ca mi se pare aberant, ca nu am folosit spatiul (predand cheile). Au ramas sa solutioneze cu juristul lor si sa ma contacteze. Au trecut 3 luni de atunci si n-am mai auzit nimic.
Eu si mama mea nu am revendicat nimic din masa succesorala a defunctului, deoarece sunt foarte multe datorii. Dorim, in viitorul apropiat, sa trecem amandoi in posesia imobilului unde locuim - apartinand, in acte, amandurora (parintii mei) si autoturismelor vandute de defunct fara transcriere (cartile de indentitate ale vehiculelor sunt in posesia noastra). In caz ca deschidem succesiunea, vom fi nevoiti sa achitam si aceasta datorie? De asemenea, apartamentul fiind la comun pe parintii mei, exista posibilitatea ca aceasta datorie de pe I.I. sa intre la impozite, sa fim obligati sa o platim? Nu a desfarusat nimeni, in afara de el, activitati legate de intreprinderea comerciala. De mentionat este si faptul ca de la Administrarea Patrimoniului mi s-a comunicat ca se considera datorie la stat si nu intra sub incidenta prescriptiei.