Vroiam doar sa fiu sigur ca nea contabilu nu bate câmpii. Oricum e cu dus si intors ca daca achizitia se face online cu livrare prin curier nu mai trebuie serie CI. Fata in fata ii cer CI, iar de la distanta nu mai este nevoie. Ciudata este ciudatenia asta de lege. In fine, merci de raspuns.
Bun gasit tuturor, am o cea mai mare problema cu dispozitia de plata. Firma cumpara produse electronice de la persoane fizice, in special telefoane mobile, numai ca, pe dispozitia de plata pe verso este tiparit pt. completat si seria cartii de identitate. Problema cea mai mare o am cand vreau sa fac o achizitie si completez seria de pe cartea de identitate. Clientul practic imi spune ca ``cine stie daca nu le folosesc cu alt scop``.
Dupa cate stim cu totii s-au intamplat multe ilegalitati cu datele personale din CI. Din 10 persoane 5-7 persoane nu vor sa-mi dea CI sa imi completez in regula dispozitia de plata si nu pot face achizitia.
Intrebarea mea este : Exista vreo alternativa legala in care sa pot face achizitia pe firma fara sa mai le cer si seria de pe CI ? ...ii scriu nr. de telefon, ii fac poza la client,video, orice numai sa nu sperii clienti cu dispozitia asta de plata ciudata. Multumesc