Da intradevar ar fi mult mai corect si sunt perfect de acord ,cel putin asa am gandit-o si eu,insa procedura de trecere prin instanta in Romania dureaza circa 3-4 luni,cel putin asa am fost instiintat telefonic de catre tanti functionara de la consulatul din Viena.....procedura care se pare ca incurca pe fosta sotie sa plece in concediu in Romania ptr luna august......intrebarea mea era daca facem pasaportul fetitei de comun acord,neinstiintand autoritatile romanesti (consulat,ambasada) de faptul ca suntem deja divortati ar fi chiar o ilegalitate? urmand mai apoi dupa revenirea din concediu sa ne ocupam si de transcrierea divortului in registrul starii civile romanesti.... este ilegal sau nu....?
Buna ziua la toata lumea,m-ar interesa si pe mine daca cumva stie cineva....problema este urmatoarea: in cazul unui divort incheiat in Austria si nedeclarat deocamdata in registrul de stare civila din anumite motive (timp,neglijenta)....ce implica realizarea unui pasaport pentru un minor de 3 ani...intrebarea e de fapt ce ilegalitate as incalca,daca de comun acord cu fosta sotie am reusi totusi pe baza certificatului romanesc de casatorie sa ii facem micutei pasaportul prin consulat?....mentionez ca in statul austriac,unde de fapt si locuim la adrese diferite, noi oficial suntem divortati,iar in registrul de stare civila din romania suntem inca casatoriti.....nu vad vreo ilegalitate,atata timp cat suntem amandoi parintii micutei....o zi buna la toata lumea...astept un raspuns...va multumesc :(