avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate mrsmonik

Activitate mrsmonik

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Eu consider ca modalitatea de examinare tip grila este mai corecta.
Pentru cei care au dat in anii trecuti examenul as avea 2 intrebari:
Baremul de corectare se afiseaza la iesirea din examen?
- avem dreptul la ciorna? Ca atunci am putea sa ne calculam punctajul la iesirea din examen, chiar daca rezultatele se afiseaza in cateva zile
Multumesc
Eu am vazut lista publicata de baroul SM pe 21 august, dupamasa in jur de ora 16.
Daca te uiti sub tabel, e precizata si data, mitreraluca...

Nu avem de invatat arbitrajul, nu?
Pe pagina web a baroului Timis de ex scrie ca validarea dosarelor se va face in data 25.08, cu drept de contestatie in 24 ore de la afisare.
Baroul Satu Mare a publicat pe site acum 2 zile lista dosarelor verificate.n
Se pare ca fiecare barou procedeaza diferit.
Trebuie sa se publice si locatia si intervalul orar de desfasurare a concursului pe centrele de examinare.
Da, asa e
absolventa3 a scris:

Cartile de teste ale lui Raducan sa luati editia a 5.a din 2014 a 4-a e de anul trecut atentie ... Sunt fff bune ... grele ... insa ceva CEVA ramane ...

Alta GRILA cu nelamuriri la NCPC
alta grila ... este gresita ori nu??
NCPC Voineag pg. 114 grila nr 467 ...
Prorogarea conventionala de competenta nu poate opera:
a. in materie de asig. atunci cand alegerea competentei s-a facut inainte de nasterea dr. de despagubire
b. in cazul in care competenta teritoriala a instantei care trebuie sa judece lititgiul este exclusiva
c. in alte procese decat cele privitoare la bunuri...
autorul spune a+c...
eu spun a+b...
in cod spune clar ca ....
art. 126
Părţile pot conveni în scris sau, în cazul litigiilor născute, şi prin declaraţie verbală în faţa instanţei ca procesele privitoare la bunuri şi la alte drepturi de care acestea pot să dispună să fie judecate de alte instanţe decât acelea care, potrivit legii, ar fi competente teritorial să le judece, în afară de cazul când această competenţă este exclusivă.
mai citeste o data, e dat raspunsul corect

Eu am sunat la barou, mi s-a admis dosarul, au zis ca o sa publice lista si pe pagina de internet

Ordonanta presedintiala art 996-1001 si oferta de plata 1005-1012
Deci fara cererile posesorii

Eu nu am inteles de ce au trecut in tematica procedura necontencioasa judiciara dupa proceduri speciale si intre ordonanta presidintiala.
Georgy19 a scris:

Salut tuturor! O intrebare pentru cei care s-au inscris deja sau care au mai candidat si in anii trecuti. Pe langa cererea pe care o gasim in anexa regulamentului mai trebuie sa facem si o declaratie scrisa care sa contina mentiunile din cerere (care incep cu "Declar ca... etc") , fiindca de exemplu jos de tot pe pagina regulamentului, scrie la "Nota: mentiunile de la pct. 4 si 5 se completeaza corespunzator situatiei fiecarui candidat", si nu vad cum am putea sa bifam pe cerere...ca doar nu subliniem.
Plus ca la punctul 9 din cerere, ce facem... incercuim "structura centrala (sediul Bucuresti) sau "centrul teritorial INPPA ....."?
Sper sa nu vi se para puerile intrebarile mele dar e prima data cand dau si stiti si voi cum suntem inainte de examen, in astfel de situatii, parca ne e frica si de o virgula pusa aiurea doar sa nu ne trezim cu dosarul respins.
Din cate am citit si mai sus, nu conteaza ca e certificat sau adeverinta de la medic fam/pshihiatru. Eu am primit de la medicul de fam. o adeverinta medicala in care mentioneaza ca nu apar in evidente cu boli cronice,etc.. ca imi serveste pentru admitere barou si contine parafa si semnatura. Pana la urma asta ii intereseaza.
Astept un raspuns din partea voastra si mult spor in continuare la invatat/repetat/grile! :)

Trebuie sa obtii si un certificat de la un medic psihiatru.
Eu am scris de mana o declaratie in care reiterez acel punct din cerere in care se stipuleaza ca intelegi sa te inscrii la baroul unde ai depus dosarul de examen.
Mi s-a cerut sa duc si certificatul de casatorie legalizat. Pentru ca pe diploma de licenta aveam alt nume de familie.
Daca e sa te legi de chichite, modelul de cerere e cel din 2013, la subsol fiind mentionata Hotararea privind regulamentul de examen care nu mai e in vigoare, anul acesta existand alt regulament. Normal era sa fie modificata cererea in noul regulament sau sa fie modificata de barourile care pun la dispozitie modelul de cerere.
Ah, a trebuit sa refac cererile, sa sterg mentiunea "anexa si model de cerere".

Pe mine m-a costat 40ron adeverinta de la medicul psihiatru (!). Am sunat la barou si au zis sa-mi completez cererea de examen dupa modelul din regulament. Adica nu au de gand sa puna la dispozitia candidatilor cererea la sediu. De preferinta dosarele sa fie tip plic.
La raportul juridic civil avem in tematica Elementele structurale (SUBIECTE, CONTINUT, OBIECT). Scuze de caps
E suficient sa stim in ce consta aceste elemente constitutive ?
Nu avem si drepturile subiective, abuzul de drept etc?
daca dosarul trebuie depus in dublu exemplar din care al doilea in copie, cum procedam cu diploma de licenta si foaia matricola? facem copie dupa ele legalizate?