Pai in contractul de vanzare cumparare, cat si pe adeverinta, scrie ca nu sunt datorii si ca vanzatorul este cu plata la zi. Deci nu am consimtit sa platesc nimic din moment ce scria ca nu este nimic de platit.
Buna ziua.
Am cumparat un apartament in martie 2014. Administratorul i-a eliberat vanzatorului o adeverinta prin care confirma ca apartamentul este cu plata la zi si nu mai exista restante.
Dar astazi am observat o restanta veche la avizier, scrisa pe o coloana cu text mic, o restanta pentru niste lucrari de hidroizolatie care au fost facute acum 3 ani. Presupun ca a fost scrisa acolo mereu, in fiecare luna, insa nu am observat-o fiind scrisa foarte mic, pe o coloana indepartata.
Administratorul arunca vina pe vanzator, spunand ca nu a vrut sa o plateasca deoarece este o restanta de imbunatatiri/reparatii si cade in sarcina noilor proprietari. Vanzatorul spune ca dansul a cerut sa achite toate datoriile la intretinere si ca i s-a eliberat adeverinta respectiva (in care nu se mentioneaza nimic de restanta ramasa pentru lucrarile de hidroizolatie).
Administratorul spune ca el a eliberat adeverinta respectiva dar ca acea adeverinta nu trebuie sa mentioneze si restantele rezultate in urma lucrarilor de reparatii/imbunatatiri, ca adeverinta acopera doar intretinerea si utilitatile si ca lucrarile sunt ceva diferit ....si tot asa.
Sunt prinsa la mijloc si nu stiu cine trebuie sa plateasca acea restanta.
Administratorul a spus ca pe el nu il intereseaza si ca nu e vina lui. Dar daca stia ca mai sunt restante, de ce a eliberat acea adeverinta sau de ce nu a mentionat pe ea ca mai sunt si alte debite?
Acea adeverinta, ma absolva pe mine de la plata restantei ? Cine trebuie sa plateasca? Si cum ii argumentez administratorului ca nu eu trebuie sa platesc, exista un articol de lege de care ma pot folosi sau vreo institutie unde pot face plangere ?
Ce sa fac in cazul acesta, dati-mi va rog un sfat. Multumesc.