Buna ziua. Am 2 nelamuriri dar mai intai sa prezint intamplarea pe scurt. O pesoana din familia lui ii face o plangere de hartuire morala unei persoane din familia mea. Pe baza acestei plangeri politistul ne cheama pe noi doi la sectie sa dam declaratii. Zicea sa confirmam acea plangere mai multe detalii nu vrea sa ne dea. Acum intervine politistul roman scump si drag care ne cheama pe noi 2 la sectie la o anumita data si ora. Cu o ora inainte politistul ne suna ca are treaba si nu e la sectie sa revenim maine, la aceasi ora. A doua zi, fix la fel, ne suna ca are treaba si nu e acolo sa venim in alta zi. A facut asa 3 zile la rand, zicand ca nu ii pasa, ca suntem obligati sa venim si ca nu sta el dupa noi. A inceput sa ridice tonul la prietenul meu ca daca nu venim luni la ora 8 o sa iasa urat, ca ne da amenda, trimite politia dupa noi, ca nu avem dreptul sa ii zicem noi cand sa venim, facem cum vrea el cand vrea el.
Acum intrebarile mele:
1. Pot sa fac ceva in legatura cu atitudinea politistului? O plangere ceva? (stiu ca nu o sa rezolv nimic, ca politistii se apara intre ei, dar macar sa-l enervez putin)
2. In calitate de ce suntem chemati sa dam declaratii? Ca martori sau ce?
3. Daca e in calitate de martori stiu ca daca sunt implicate rude apropiate nu suntem obligati sa dam declaratii? E adevarat? Sau numai daca toata treaba e in instanta?