avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Imihai123

Activitate Imihai123

Aceasta este decizia curtii: În baza art.11 pct.2 lit.a raportat la art.10 lit.b ind.1 Cod pr.pen., achită pe inculpatul ............ – sub aspectul săvârşirii infracţiunii mărturie mincinoasă prev. de art.260 alin.1 Cod penal. În baza art.18 ind.1 Cod penal raportat la art.91 Cod penal, aplică acestuia sancţiunea amenzii administrative în cuantum de 1.000 lei. Înlătură dispoziţiile prev.de art.71-64 lit.a teza a II-a lit.b Cod penal, art.71 alin.5 Cod penal, art.81 Cod penal, art.82 Cod penal, art.359 Cod procedură penală referitor la art.83 Cod penal. Curte spune ca am fost achitat si am primit doar o amenda,alt inculpat din acelasi caz si cu aceeasi pedeaspa a primit pe langa cheltuielile de judecata in valoare de 2000 de lei si amenda administrativa de 1000 de lei. Avocatul meu si al celuilalt inculpat au spus acelasi lucru,ca se pune in aplicare ce a decis curtea. Mulumesc frumos!
Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: In 2011 Tribunalul Bucuresti a decis ca in urma unui proces in care am fost inculpat,sa primesc 6 luni de inchisoare cu suspendare si 2000 de lei cheltuielei de judecata, am facut recurs si curtea m-a achitat, primind doar o amenda administrativa de 1000 de lei,parchetul nefiind de acord cu pedeapsa, a facut recurs dar a fost respins de Inalta curte de casatie si justitie iar onorariul aparatorului din oficiu,din ultima instanta a fost suportat de stat. In primele doua instante am avut aparator ales. Dupa ce a ramas definitiva sentinta,am fost la fisc si am aflat ca am de platit 2000 de lei cheltuieli de judecata. Fiscul a primit instiintarea cu cheltuielile de judecata anul acesta,la cateva luni dupa ce s-a terminat procesul. In mod normal nu mai trebuia sa platesc cheltuielile de judecata daca am fost achitat,cel puntin asa stiam eu. Credeti ca s-a produs vreo greseala si au fost trimise de una dintre instante? Multumesc!