Multumesc frumos de raspuns,este vorba de viitoarea mea sotie,iar eu permisul de sedere pentru membru de familie l-am obtinut in urma deciziei de a crestere si educare al fiului meu roman,care acum este major si cu care am si vrut sa plec la viitoarea sotie in austria,dar eu nu am fost lasat sa trec.aici este dilema pe care nu o inteleg si nu gasesc o alta cale de a ajunge in austria decat viza de turist
pai asta si am de gand sa fac,insa pana atunci trebuie sa merg in austria,acolo este si fiul meu si viitoarea sotie si am vrut sa gasesc o cale legala si cat mai rapida pt a putea reintregi familia.mu;tumesc frumos de raspuns,o seara placuta va doresc.
pai am fost anul acesta de 3 ori in austria fara sa am nevoie de viza,iar saptamana trecuta am fost oprit la frontiera maghiara pe unde am vrut sa plec insotit de fiul meu,acesta fiind roman a fost lasat sa treaca granita fara probleme,iar eu am fost intors de maghiari pe motiv ca am nevoie de viza.pe urma am incercat sa merg cu avionul direct de la bucuresti la viena cu firma tarom care mi-a eliberat bilet,mi s-a pus stampila pe pasaport de autoritatile romane pt a parasi tara,insa cei de la firma tarom din bucuresti nu mi-au dat voie sa urc in avion,cum ca ei ar primi amenda daca m-ar duce la viena.am intrebat la frontiera romana daca am probleme de interdictie sau alte cazuri,iar ei mi-au spus ca din partea lor sunt liber sa plec oriunde in europa,insa maghiarii si austriecii spun ca am nevoie de viza..nu mai inteleg nimic,dar mai grav e faptul ca nu pot sa rezolv aceasta situatie pt ca nici o autoritate nu imi da un raspuns concret..
cat despre conditiile cerute de legea austriaca,tocmai astea vrea sa le aflu,daca stie cineva un site si ma poate indruma..multumesc din suflet
Buna seara,am si eu 2 intrebari daca poate cineva sa imi raspunda.sunt cetatean turc,cu carte de rezidenta pentru membru de familie in romania si as vrea sa stiu care sunt conditiile de a calatori in Austria?a doua intrebare este daca pot sa detin procente intr-o firma inregistrata in Austria?va multumesc