am gasit pe internet o decizie a MFP din Brasov, care a dat castig de cauza intr-o situatie similara cu a mea. oare s-au mai schimbat reglementarile din 2005 pana acum?
Buna ziua!
In anul 2011 a luat fiinta societatea noastra. Sediul social a fost stabilit la domiciliul meu iar pentru depozitarea stocurilor de marfuri, dar strict numai pentru depozitare a fost inchiriat un spatiu de la o societate ce se ocupa cu asa ceva. S-a intocmit contract de inchiriere in care se specifica faptul ca spatiul este inchiriat exclusiv pentru depozitare.
In urma controlului fiscal demarat astazi la societatea noastra, mi-au argumentat faptul ca nu pot sa deduc tva pentru factura de chirie deoarece nu a fost declarat punct de lucru. Pai daca eu ma duc acolo o zi, doua pe saptamana pentru a ridica marfurile din stoc si a le expedia la clienti, cum sa fie punct de lucru?
Restul formalitatilor de preluare a comenzilor, facturare, contabilitate primara se desfasoara la sediul social. Produsele sunt afisate pe site-ul companiei si se livreaza pe baza de comanda.
Este vre-o sansa sa scap de plata tva pentru acesti trei ani si implicit si a impozitului?Pot sa contest decizia de impunere?
Avand in vedere ca ne ocupam mai mult cu materiale pentru irigatii si vremea asta capricioasa ne--a pus pe tusa, e foarte greu sa platim la timp si facturile catre furnizori. Acum o amenda de 5000 de lei ne mai lipsea.
Astept un sfat din partea dumneavoastra!
Va multumesc anticipat!