avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate vctnt

Activitate vctnt

KOS9 a scris:

www.avocatnet.ro/content/for...
Am fi bine sa il declarati punct de lucru, ca sa nu intampinati alte dificultati.

Aha, deci nici macar varianta b) nu este posibila?

Multumesc!

PS: Nu stiu daca are importanta, firma nu este platitoare de TVA.

Salut!

Am deschis acum cativa ani un SRL-D cu activitate de prestari servicii. Sediul social este in Iasi iar toti cei 4 angajati sunt domiciliati tot in Iasi, unul dintre acestia fiind eu.

Recent, numarul de clienti din Bucuresti a crescut, iar acum ei reprezinta majoritatea clientilor firmei. In consecinta, 2 din cei 4 angajati (inclusiv eu) locuiesc acum intr-un apartament inchiriat personal in Bucuresti, de unde si lucreaza, pentru a facilita comunicarea cu clientii existenti si pentru a atrage potentiali noi clienti.

Intrebarea mea este legata de aceasta chirie a apartamentului din Bucuresti. Daca s-ar realiza un contract de inchiriere intre firma si proprietarul apartamentului, ar putea cheltuielile privind chiria acestuia sa fie deductibile (total sau partial)? Daca da, in ce conditii?

a) Apartamentul respectiv sa fie locuinta de serviciu pentru angajati, fara nici o alta obligatie precum deschiderea unui punct de lucru sau un numar limitat de zile pe an in care angajatii pot fi deplasati acolo.

b) Apartamentul respectiv sa fie locuinta de serviciu pentru angajati, dar cu conditia deschiderii unui punct de lucru in Bucuresti, altul decat apartamentul.

c) Apartamentul respectiv sa fie declarat ca punct de lucru in Bucuresti.

Banuiesc ca varianta c) este posibila, cheltuiala cu costul chiriei fiind deductibil integral. As vrea sa stiu daca variantele a) sau b) sunt posibile iar costul chiriei sa fie deductibil, nu vazut ca avantaj in natura oferiti angajatilor.

Am citit atat articolele din legea locuintei cat si cele din codul fiscal, insa nu am gasit (sau nu am inteles) o explicatie clara privind aceasta intrebare.

Multumesc!