avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate delippity

Activitate delippity

Am spus că sunt conştient de faptul că trebuie să plătesc la un moment dat taxa. Dar eu am cerut îndrumări referitoare la cum îmi pot retrage diploma originală.
Vă mulţumesc.

Dacă ştie cineva ceva concret despre acest subiect şi este dispus să-şi împărtăşească cunoştinţele aici, îi mulţumesc în avans.
Eu n-am fost nemulţumit de răspunsul colegei dumneavostră, ci de faptul că mi-a acordat 3 răspunuri, iar în toate îmi spunea să plătesc taxele. Sunt conştient de faptul că sunt mai limitat dacă n-am urmat facultatea de drept, dar ştiu să citesc. Având în vedere că în discuţia mea cu doamna secretară am avut parte de aceleaşi răspunsuri la toate întrebările, am făcut o comparaţie între colega dumneavostră şi doamna secretară.

am citit toata discutia cu atentie, acolo nu se aduce niciun art. care sa spuna clar: "actele in original raman acasa".

Deci să înţeleg că se fac presupuneri în legătură cu ce este legal şi ce nu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ªtiu că este vorba despre alt subiect dar esenţa este aceeaşi.

www.avocatnet.ro/content/for...
Eu nu înţeleg de ce aveţi atitudinea asta faţă de mine.
Din ceea ce spuneţi dumneavostră, eu înţeleg că atâta timp cât primesc un răspuns, trebuie să mă declar mulţumit că am avut onoarea să mi se răspundă.

Aratati-mi dvs. unde este ilegal ca o facultate, o institutie sa tina documentele originale.

Uitaţi-vă pe pagina numărul 2, la răspunsul colegei dumneavostră şi la alte răspunsuri ale colegilor dumneavostră de pe acest forum care susţin acelaşi lucru.
Lăsaţi-mă doamnă cu plata taxelor că am impresia că lucraţi pentru BB. Sunt conştient de faptul că sunt bun de plată, dar pe mine mă interesează strict cum îmi pot recupera diploma, care după cum aţi spus şi dumneavostră, este ilegal să-mi fie reţinută de universitate.
Asta era şi bănuiala mea. ªi ce să fac? Unde să mă duc? Cum să mă duc?
ªi nu treuie să-şi recupereze pretenţiile materiale prin căile legale? Eu îmi vreau doar diploma originală, care cred că indiferent de contractul meu cu universitatea în cauză, îmi aparţine.
Nu contează cine este de vină pentru faptul că eu am fost exmatriculat. Vreau doar nişte îndrumări în legătură cu problema mea, altele diferite faţă de ce ştiam şi eu şi de ce-mi recomandaţi dumneavoastră.

Edit. : Eu n-am spus că s-au făcut abuzuri în ceea ce mă priveşte, sau că vreau să-i acţionez în judecată ori alte minunăţii. Sunt conştient de greşeala făcută de mine, însă din punctul meu de vedere, nu este corect să-mi reţină diploma în original fără permisiunea mea. Nu ştiu cum este din punct de vedere legal, acesta este şi motivul pentru care cer îndrumaţii aici.
Nu cred că este o idee prea bună,

Institutul şcolar judeţean, spune că la declaraţia notarială trebuie să faci în mod obligatoriu o menţiune cum că actul de studii în original, n-a fost lăsat garanţie la o instituţie de stat sau particulară din străinătate sau din ţară.

Dacă fac această menţiune, nu pot verifica faptul că diploma mea se află la facultate?
Din păcate nu. Cel puţin nu la Universitatea Babes Bolyai. Dacă eşti admis la o facultate din cadrul universităţii BB, confirmarea locului se face cu diploma de bacalaureat în original. Altfel spus, dacă nu depui diploma în original, nu înveţi!
Nu ştiu dacă este la secretariat sau nu, eu am vorbit cu doamna secretară pentru a-mi spune cum pot să mă retrag de la facultate. Dânsa mi-a spus că singura soluţie prin care pot să-mi recuperez diploma de bacalaureat, este prin plătirea taxei.