avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate euggen23

Activitate euggen23

Buna ziua si La multi ani,

a mai aflat careva ceva legat de vanzarea unei locuinte dupa ce trec cei 5 ani de la achizitionare?
Chiar ieri-alaltaieri imi spunea cineva ca au tot vorbit la TV legat de vanzarea unei locuinte cumparata prin acest program "Prima Casa", insa eu nu am vazut stirile, iar persoana respectiva nici detalii nu a putut sa-mi dea.
Ati auzit ceva zvonuri?

Multumesc de raspuns, insa nu sunteti destul de informat.

"Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.94/18.12.2012 reglementează „problema radierii interdicţiei de înstrăinare a imobilului pe o perioadă de 5 ani, în cazul rambursării anticipate a finanţării garantate, în sensul exprimării fără echivoc a intenţiei de reglementare, în sensul că, odată cu stingerea obligaţiei garantate prin rambursarea anticipată a întregului sold al finanţării garantate, se vor radia în mod corelativ toate sarcinile şi interdicţiile înscrise în vederea garantării acesteia”."

Deci posibilitate de vanzare a apartamentului in primii 5 ani de la cumparare, exista! Doar prin rambursare anicipata a intregului credit ramas, iar in termen de 2-4 luni fondul de garantare isi ridica ipoteca.

In continuare intrebarea mea este:

Stie cineva in ce conditii se poate vinde un apartament/locuinta dupa ce trec cei 5 ani de zile?
Intreb pentru ca am auzit diverse pareri - ca se poate vinde prin orice modalitate sau tot numai prin plata cash...

Multumesc,

Multumesc mult pentru raspuns.
Insa prin 2011 s-a dat o "lege" prin care se spune ca imobilul poate fi vandut si inainte de trecerea celor 5 ani de zile doar prin plata integrala. Asa mi s-a spus si de la banca, iar dupa ce trec cei 5 ani de zile il pot vinde prin orice modalitate. Aceleasi raspunsuri le-am primit si de la agentiile imobiliare.
Am fost de am intrebat si la un notar, insa el mi-a spus ca indiferent de situatie/perioada, locuinta poate fi vanduta numai prin achitarea cash a creditului ramas.
Aceasta era intrebarea mea: dupa ce trec cei 5 ani, pot vinde imobilul prin orice modalitate?
Ca atunci nu ma mai agit sa caut acum un cumparator cu banii cash... mai astept inca 5-6 luni si il pot vinde prin orice modalitate...
Buna ziua tuturor,



am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta.



Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as vrea sa-l vand pentru achizitionarea unuia mai mare. Ma-m interesat la banca cam care sunt conditiile pentru a-l putea vinde inainte de implinirea celor 5 ani de la cumparare. Solutia data de ei a fost foarte simpla (din punctul lor de vedere). Achitarea intregului credit, dupa care in termen de 2-4 luni Fondul de garantare isi ridica ipoteca si asta a fost.... apartamentul este liber la vanzare.

Am tot cautat pe diverse site-uri si forum-uri cum se poate vinde apartamentul dupa ce trec cei 5 ani de zile. Nu am gasit nicaieri nicio informatie... asta pentru ca am auzit multa lume spunand ca dupa ce trec cei 5 ani de zile, un apartament cumparat prin prima casa poate sa fie vandut prin orice modalitate (rate, prima casa, preluare credit, achitat integral, etc).

Stie cineva ceva concret?

Sau si dupa trecerea celor 5 ani tot numai prin achitarea integrala poate fi vandut?



Va multumesc,
Acelasi lucru il pot spune si despre scolarizari. In mod normal ar trebui sa fac niste scolarizari pentru atributiile primite in plus... nu raspuns de genul: mai intrebi pe colegul "x" si pe colegul "y" si iti vor explica ce si cum sa faci. Cat despre protectia muncii pentru noile sarcini nici nu s-a pus problema, jobul constand in mare parte tot in munca de birou.
Va multumesc pentru raspuns.
Intr-adevar exista atat un CIM semnat, cat si fisa postului. Ambele au fost semnate la angajare, iar in fisa postului sunt specificate atat atributiile cat si drepturile care le am.
Pana acum nu s-a pus problema semnarii unei noi fise a postului cu noile sarcini. As fi de acord cu adaugarea acestor atributii suplimentare daca face si o renegociere a salariului.
Sarcinile primite in plus, ma repet, nu tin de natura postului pe care-l ocup. Insa, asa cum se intampla in zilele noastre, in loc sa se mai faca angajari este mult mai simplu sa incarci o singura persoana sa faca treaba a 2 persoane.
Intrebarea mea: Ce se intampla daca refuz executarea acestor sarcini suplimentare daca nu mi se acorda o crestere salariala?
Buna ziua,
de un an zile am tot primit atributii/responsabilitati suplimentare, care nu tin de postul ocupat de mine si, evident, nici nu sunt trecute in fisa postului.
In aprilie s-au facut mariri colective si individuale. Procentul primit la data respectiva la salariu a fost la fel ca la orice angajat, deci nimic in plus in urma responsabilitatilor suplimentare primite.
Cum vad eu toata treaba.... Modificarea fisei postului cu noile responsabilitati adaugate, renegocierea salariului (cel mai simplu). Insa daca nu se vrea nici una nici alta si raman doar cu sarcinile in plus? Pot refuza sa le mai fac? La ce riscuri ma expun in caz ca refuz executarea sarcinilor?

Va multumesc,