avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate dorin22

Activitate dorin22

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

As vrea sa obtin un nou numar de apartament pentru o camera ce se va dezmembra din apartamentul vechi.

Urmeaza sa cumpar o camera la subsol ce se va dezmembra din apartamentul de la parter. Este fosta bucatarie de pe vremuri care acum este camera de locuit. In acte este trecuta "bucatarie".

Ce pot face ca in contractul de vanzare-cumparare sa fie descrisa "apartamentul nr. 4" si nu "apartamentul nr 1. Lot 2 compus din bucatarie, etc"?

Cum pot obtine numar de apartament pentru acest dezmembramant?

As vrea sa fac demersul acesta inainte sa o cumpar pentru a avea contractul de vanzare-cumparare clar descris apartamentul nr. 4 si nu un contract in care e trecuta "apt. 1 lot 2" la care se mai adauga nu mai stiu ce acte si anexe si declaratii, rectificari.. altfel va trebui sa explic de fiecare data cand arat actul la o institutie ce si cum.

Nu cred ca tine de notariat caci notarul va identifica imobilul in contractul de vanzare-cumparare intocmai cum este descris in extrasul de carte funciara.

Ma pot duce la cartea funciara, da o declaratie ca acolo este spatiu de locuit?
Si sa fac acolo transformarea?
Dumnealor au acolo o carte funciara colectiva unde au evidenta tuturor apartamentelor din vila si ei mai pot crea inca unul nou cu un numar nou?
Am mai gasit pe net termenul de "reapartamentare" dar nu stiu daca este cazul meu.

Daca ma poate ajuta cineva direct (inginer cadastru) sunt interesat sa-i contractez serviciile deindata.

Va multumesc mult. :)