Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns insa nu imi este clar un lucru, si anume: Statul German a solicitat semnarea unei cereri de catre ANAF denumita "Cerere de tratament ca angajat supus integral impozitarii pe venit conform art.1 alin.3 al Legii privind impozitul pe venit". Nu a fost cerut acest certificat de rezidenta fiscala, aceasta ne-a fost inmanat de catre cei de la ANAF. Este intr-adevar necesar acest certificat sau este o neintelegere la mijloc cu cei de la ANAF?
Ma confrunt cu o problema si sper ca dvs. ma puteti ajuta.
Tatal meu a inceput sa lucreze incepand cu 21.07.2014 in Germania, platind impozitele catre statul german. Datorita faptului ca mama mea a ramas in Romania si lucreaza aici (platind asadar si impozitele catre statul roman), tatal meu trebuie sa demonstreze acest fapt pentru a fi incadrat intr-o clasa de impozitare inferioara.
In aceasta privinta, pe langa actele primite din Germania ce trebuie semnate de catre ANAF, am primit de la acestia Cererea pentru eliberarea certificatului de rezidenţă fiscală. Ce nu am inteles insa este daca acesta cerere trebuie completata de catre tatal meu si daca in acest caz este el considerat rezident roman?
Deasemenea, nu imi este foarte clar la ce se refera rezidenta fiscala.