avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate roxana2014

Activitate roxana2014

Buna ziua,
In cazul retragerii unui asociat ce impozite trebuie calculate si virate la bugetul de stat? Cine are obligatia calculului si virarii impozitelor? Unde se declara aceste impozite (ex.decl.100)?
Va rog sa precizati legislatia care prevede calculul impozitelor.
Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca poprirea pe salariu, in acelasi dosar de excutare pentru care s-a trimis somatia de plata intrerupe termenul de prescriptie.
Daca nu atunci din 2012 de la data primirii somatiei de plata curge un nou termen de prescriptie de 3 ani, adica in 2015 septembrie sau in 01.01.2016 (nu stiu cum e corect) datoria se prescrie (din 2012 si pana in 2015 sau 2016 nu s-a recuperat nicio suma in contul debitului).
In acest caz executorul poate sa popreasca salariul debitorului si in 2016 numai ca debitorul poate face o contestatie la executare pe motiv de prescriere a datoriei. Si poate sa castige, nu?
E corect ceea ce am scris mai sus?
Presupunand ca trec cei 3 ani ...
Situatia este urmatoarea: Debitorul are calitatea de avalist in cazul unui credit al unei persoane juridice. In septembrie 2012 ajunge la debitor somatia de la executorul judecatoresc. Pana in momentul actual nu a fost recuperata nicio suma din valoarea creditului. In septembrie 2014 datoria se prescrie.
Buna ziua,
In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit restant nu s-a recuperat de catre executorul judecatoresc nici o suma si obligatia de plata se prescrie (scadenta creditului a fost mai 2010), dupa cei 3 ani mai poate executorul sa popreasca salariul debitorului? Daca poate, ce sanse de castig sunt in cazul unei contestatii la executare pe motiv de prescriere a datoriei?